Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 грудня 2012, 23:58 Здоров'я
Через холоди гинуть люди
Через холоди гинуть люди

Українці гинуть від морозу. На Черкащині у власному будинку замерзла мати з сином. Їхні тіла знайшли сусіди. Лютий холод вже забрав життя майже чотирьох десятків людей.

Найбільше від холоду шкоди на сході України. Вже третю добу в Луганську мінус 20, в області місцями і 25-ть. Від переохолодження тут померли троє жінок. У деяких населених пунктах скасували навчання учнів молодших класів. МНСівці оперативно напнули намети.

Олександр Дробот, заступник керівника УМНС у Луганській області:

- Организовано 106 пунктов обогрева. Из них, из этого количества, 12 - это мобильные пункты обогрева, которые расположены в палатках.

- Зашел, обогрелся, чаю попил - нормально уже.

***
А на Донеччині ще й досі витягають автомобілі із заметів. За останню добу врятували 3 машини. На головних шляхах області чергують пересувні пункти обігрівання.

Михайло Козирев, співробітник ГТУ МНС в Донецькій області:

- Наши подразделения оказывают помощь: подвозят теплый чай, при необходимости, а также продукты питания. Мы отправляем специальную технику для расчистки дорог, посыпки дорог.

***
У Центральній частині України тепліше. Утім, людей холод таки уражає.

Вадим Михайлюта, керівник відділу Дніпропетровської облдержадміністрації:

- Протягом останньої доби зафіксовано 49 звернень з приводу переохолоджень та обморожень. 19 осіб з цього числа госпіталізовано.

Тому в усіх великих містах Дніпропетровщини почали працювати пункти обігрівання. Їх майже дві сотні. Тим, кому потрібна допомога, забиратимуть просто з вулиці.

Дмитро Вдовиченко, керівник прес-служби ГТУ МНС у Дніпропетровській області:

- Также принято решение о том, что с 19-го числа будут функционировать социальные патрули, в состав которых будут входить сотрудники МЧС, милиции, служб социальной защиты и здравоохранения.

***
Непереливки й Західній Україні. Там і досі хурделить. У Луцьку техніка й люди не дадуть ради снігу та кризі.

- Лопатою махаємо кожен день практично. І, практично, кожен день йде сніг.

А на Тернопільщині мороз позбавив життя двох людей. Ще кілька дістали травм. МНСівці кажуть - нині у групі ризику не безхатченки, а просто несвідомі громадяни: ті, що носять вузьке взуття, вживають алкоголь, не вбираються в теплий одяг.

***
На Південь України суне справжній шторм. Вітер прогнозують до 30-ти метрів за секунду, а також хуртовини й ожеледицю. Море нуртуватиме. На Чорному - попереджають - хвилі здійматимуться аж на 5-ть метрів.

***
Ожеледиця й бурулепад у столиці. Рятувальники звітують - на лікарняні ліжка крига з дахів поклала вже 27-х городян. Стерегтися, кажуть, треба в центральній частині міста. Зокрема, на Подолі. А щоби дуба не дати від холоду - й у Києві запрошують до пунктів обігрівання.

Юрій Мироненко, співробітник ГТУ МНС Шевченківського району:

- Приходять в основному в темну пору доби за допомогою, щоб зігрітися, ми надаємо допомогу- обігіріваємо їх, надаємо чай, бутерброди.