Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 листопада 2012, 22:11 Здоров'я
Дарина Вознюк та її мама дякують за своєчасну допомогу
Дарина Вознюк та її мама дякують за своєчасну допомогу

Про гарні новини. Дарині Вознюк, дівчинці, яка єдина в Україні жила без двох нирок, нарешті трансплантували орган. Грышми на операцію допомагали і глядачі НТН. Кілька днів тому мала повернулася з білоруської клініки.

Понад два роки ця маленька дівчинка була без двох нирок. Спочатку видалили через злоякісну пухлину одну. А через рік у Даринки виявили рідкісну хворобу - синдром  Деніса-Драша, тож  довелося прибрати і другу, що не працювала. Відтоді дівча жило лише завдяки перитонеальному діалізу. Процедурі неприємній і небезпечній.

Дарина Вознюк, хвора:

- Обычная вода заливается, потом в животе она промывается и превращается в желтую.

Тоді лікарі твердили - дівчинці терміново потрібно трансплантувати нирку. Малу поставили в чергу на пересадження органа від трупа в Мінську. Та на цю операцію не вистачало грошей. У вересні родині вдалося назбирати 40 тисяч доларів, і Даринка разом із мамою вирушила до Білорусі. Утім, одразу зробити операцію не вдалося.

Ольга Вознюк, мати хворої дівчинки:

- У нас проблемы с носиком были, мы плохо дышали, и сказали, что аденоиды удалять нельзя и пересадку делать нельзя, пока с носом проблемы.

За два місяці, поки дівчинці лікували носика, у Білорусі заборонили трансплантацію іноземцям трупних органів. Тож Дарині віддала свою нирку мама, хоча й були певні застереження. Після трансплантації маленька пацієнтка місяць пролежала в реанімації. Утім, каже - чи не найтяжче було жити на чужині без тата і братика. Та вона вже замовила їм подарунки на Новий рік. 

- Приставку и самокат.

Нині ж Даринка може забути про всі болючі процедури. Полегшено зітхає й мама дівчинки. Пані Ольга каже: якби не добрі люди, серед яких і глядачі НТН - її донечці навряд чи зробили б операцію.

Ольга Вознюк, мати хворої дівчинки:

- Нету таких слов, которыми можно выразить мое состояние, состояние Даши. Если бы не эти люди, которые нам помогли, которые дали деньги, очень большие деньги, потому что на сегодняшний день я бы была не в состоянии собрать эти деньги, я очень благодарна этим людям, которые нам помогли, советом, денежкой, всем, чем можно, по сегодня люди, звонят, спрашивают, как Даша, все ли у нас хорошо, я с чистой душой могу сказать - у нас все хорошо.