Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 вересня 2012, 22:34 Здоров'я
У Львові сім'я отруїлася хімічними випаровуваннями з сусідньої квартири
У Львові сім'я отруїлася хімічними випаровуваннями з сусідньої квартири

Ремонт ледь не вбив батька з дитиною у Львові. "Швидка" забрала 29-річного чоловіка та 2-річного малюка з тяжким токсичним отруєнням. Як з'ясували, лихо сталося через роботи в сусідній квартирі. Там клеїли шпалери і фарбували стіни.

Першою в родині Петровських занедужала мати. Каже, від хімічного смороду знепритомніла. Далі почав блювати дворічний Андрійко. Та жінка подумала: минеться. Надвечір усіх по черзі почала забирати "швидка".

Ганна Петровська, постраждала:

- Побули там декілька годин з дитиною і чоловіком. Чоловіка десь, година 12-та, забрала "швидка" на Топольну. Сказали, що там отруєння і його капають. А ми, відповідно, десь третя година, дитину почало дуже сильно крутити. Вона почала кричати і хапатися за голову.

У всіх Петровських: отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості. Вони мешкають над квартирою, де триває ремонт. Токсичне джерело - за оцими дверима. Усередині - майстри, журналістам не відкривають. Юліана живе в сусідній оселі, каже, до неї через вікна теж проникає жахливий сморід.

Юліана Нестеренко, мешканка будинку:

- Так сильно, потужний такий запах. Я би навіть сказала, це не запах фарби. Це запах якийсь токсичний. Тому що воно йшло в середину, то головні болі були, то запаморочення було, то тошнота. Я не знаю, то неможливо тим дихати.

Мешканці почали звертатися по допомогу в усі інстанції. Цілий десант: комунальники, санепідеміологи та еменесівці потрапили до квартири  лише з допомогою дільничного - через вікно. Лікарі знайшли всередині підозрілу банку. На ній не було вказано складу фарби. Нею декорували санвузол.

Леся Родик, керівник відділу Личаківської районної санепідемстанції м. Львова:

- Люди провели пофарбування фарбою, емаль була, і закрили наглухо двері санвузла. Відбулося накопичення випарів фарби, воно пішло по вентиляційному каналу.

Банку передали до прокуратури. Тепер правоохоронці з'ясовуватимуть, чому потруїлися люди.

Назар Степанчак, прокурор Личаківського району м. Львова:

- Крім цього, прокуратурою будуть проводитися перевірки щодо відповідності дій службових осіб ЛКП щодо дотримання ними в належному стані вентиляційних шахт і каналів, що на мою думку теж могло бути причиною отруєння вказаних людей.