Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2012, 11:28 Здоров'я
Мати-п'яниця з Волині за місяць заморила немовля
Мати-п'яниця з Волині за місяць заморила немовля

Убивче материнство. 32-річна породілля з Волині так дбала про своє маля, що воно пішло на той світ - від голоду й набряку мізку. Бо єдине, що цікавило молодицю - горілка.

В умовах цілковитої антисанітарії бідолашний Артемко прожив менше місяця. П'яна годувальниця, гори сміття та клуби цигаркового диму - все, що бачив малюк. Ніяких тобі лікарських оглядів, профілактичних щеплень, погодинного харчування.

Володимир Кухарук, в.о. Володимир-Волинського міжрайонного прокурора:

- Мама його фактично не годувала. Годувала дуже рідко. Коров'ячим молоком, у яке в подальшому добавляла спиртні напої, так як дитина плакала…

Така "дієта" від неньки, кажуть медики, вбивча. Адже організм немовляти ще не пристосований до дорослої їжі. Тож засвоєння продукту, фактично, було нульове. А алкоголь із молоком взагалі гримуча суміш. Від неї дитя лише марніло: за місяць хлопчик схуд на 200 грамів.

Галина Хом'юк, завідувачка дитячої поліклініки м. Володимира-Волинського:

- Там есть избыток и кальция, и фосфора. Он почками выводится весь и развиваються тяжеленные формы рахита и анемии. Коровье молоко не усваивается такими детьми - нет ферментов, которые помогают перетравить пищу.

Проте горе-годувальницю цей факт мало обходив. Запитати в жінки, чому, знімальній групі "Свідка" так і не вдалося. Вона подалася з дому світ за очі, тож боронити доньку вийшла мати. 

Галина Іванівна, пенсіонерка:

- Він був доглянутий, чистенький. Всьо. Молоко в неї пропало, то я купувала коров'яче. Я своїх дітей трьох вигляділа на коров'ячому, бо в мене не було. То що: хіба не можна? То таке діло…

Та не лише молоко спровадило на той світ хлопчика, кажуть у прокуратурі. Виявляється, у п'яному напівзабутті жінка так колихала малого, що травмувала йому голову. 

Володимир Кухарук, в.о. Володимир-Волинського міжрайонного прокурора:

- Гойдаючи дану дитину, приділяла для цього забагато зусиль, щоби дитина переставала плакати. Відповідно, Артем вдарявся головою об стінки коляски. Тож згідно висновків судово-медичних експертиз, причиною смерті став набряк головного мозку. Також разом з недоїданням і голодуванням дитини.

Прокуратура зважила на ці факти. Майже два місяці тривало слідство, далі - суд. За невиконання материнських обов'язків Феміда покарала Катерину, в якої, доречі, ще троє діток, котрих нині доглядає держава, трьома роками позбавлення волі. Щоправда, іспитовими. Чи виправить це жінку, покаже майбутнє.