Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2012, 23:00 Здоров'я
Зона особливої небезпеки - стихійні ринки
Зона особливої небезпеки - стихійні ринки

Мабуть, немає такої людини, яка хоча б раз не спокусилася скуштувати страву з вуличного фаст-фуду чи придбати продукти у бабусі на стихійному риночку. Та чи варто довіряти продавцям, чи насправді все так безпечно і якісно?

Правоохоронці не лише оберігають нас від злочинних зазіхань, але й невтомно піклуються про здорове та якісне харчування. Приміром, на Харківщині міліція викрила цех з переробки риби. Майже півтори тони дарунків моря без жодних документів уже були готові вирушити на прилавки країни. На Полтавщині затримали підприємця, який у приміщенні колишньої лазні без дотримання жодних санітарних норм організував виробництво сиру. І такі випадки непоодинокі.

Віктор Ващеєв, заступник керівника відділу ветеринарної міліції МВС України:

- Вилучено з обігу 591 тону продукції тваринного походження, яка не супроводжувалась жодними документами про її якість. Виявлено незаконну діяльність 117 цехів або місць переробки тваринницької продукції.

Міліціянти констатують: найбезпечніше купувати харчі у великих супермаркетах. Вони принаймні намагаються дбати про якість та не зв'язуються із сумнівними постачальниками.

Віктор Ващеєв, заступник керівника відділу ветеринарної міліції МВС України:

- В цьому році не було таких фактів, що в супермаркетах виявлялася продукція без відповідних якісних документів.

Чого не скажеш про маленькі ятки. Відмовитися варто і від спокуси скуштувати популярну страву арабської кухні.

Віктор Ващеєв, заступник керівника відділу ветеринарної міліції МВС України:

- Стосовно шаурми, в дуже багатьох випадках використовується продукція без документів.

Жодні дозволи і перевірки не потрібні стихійним торгівцям. Бабця Галина за якість своєї продукції дає голову на відсіч. Запевняє - свою корівку тримає у чистоті та годує тільки добрим кормом без хімікатів. І штрафи за торгівлю без документів жінку не лякають.

Галина, продавчиня:

- Є постійні покупці. Уже 5 років, слава богу, і ніхто ще не пожалувався. Ідуть до мене. Ось, жінка тоже купляє.

Щоправда, лікарі СЕС наголошують - більшість випадків отруєння стаються саме внаслідок вживання продуктів зі стихійних ринків. Однак, що їсти і де купувати харчі - то особиста справа кожного.