Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 липня 2012, 21:54 Здоров'я
У Донецьку байдужість батьків та лікарів мало не загубила дитину
У Донецьку байдужість батьків та лікарів мало не загубила дитину

Замордували голодом. У Донецьку лікарі дбають про дівчинку, яку забрали від батьків у тяжкому стані. У свої 5 місяців вона важить, як щойно народжене немовля. Міліція і прокуратура з'ясовують - як таке могло статися.

На цих світлинах 5-місячна Настя. Малу від батьків лікарі забрали з вагою 3,5 кілограми. До відділення, де тепер дівчинка, не пускають. Кажуть - немовля в тяжкому стані.

Сергій Никитенко, в.о. керівника дитячої лікарні м. Донецька:

- Это может быть генетически обусловленная патология, врожденная аномалия развития и т.д. Сейчас все усилия направлены на то, чтобы выяснить причину такой гипотрофии.

Батько Насті каже - мала добре їла. Як таке з нею сталося - він не збагне.

Генадій Адамов, батько дівчинки:

- Жена в роддоме кормила грудью. Потом у нее молоко пропало и перешли на смесь. А потом манную кашу. Она кушала и спала. Больше ничего не было. Не болела, не кашляла, ничего.

По допомогу до лікарів звернулися сусіди - кажуть у міліції. Проте жодного поганого слова на адресу батьків від них не почути.

Микола, сусід:

- Просто у ребенка непроходимость желудка. Просто родители не обратились вовремя. Вчера вызвали - сделали. Вот у него проходимость, как колобок ходит.

Емма Циганкова, сусідка:

- Семья, как семья. Генка вот смотрит за детками. Только жалко, что с этим маленьким ребеночком что-то непонятное. Ребеночка жалко, конечно.

У міліції зазначають, що родина не була на обліку в лікаря. Правоохоронці не знають, як таке могло бути, адже в сім'ї є ще одна дитина - дворічний Тимко. Нині вони вирішують питання про порушення кримінальної справи.

Євген Касторнов, керівник відділу Донецького МУ міліції:

- Говорить о вине педиатров, службы как-то сложно. Однако, если учитывать то, что есть 2-летний ребенок, который зарегистрирован, и с учетом того, что врачи по любому приходили - они должны были как-то поинтересоваться, я считаю, что с младшим ребенком? Соседям этого ребенка не показывали. 

Тепер за фактом доведення немовляти до виснаження провадить власну перевірку обласна прокуратура. Вона дасть оцінку діям батьків і посадовців, уповноважених державою захищати права дітей.