Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 квітня 2012, 11:04 Здоров'я
На Львівщині мати звинувачує лікарів у загибелі новонародженої
На Львівщині мати звинувачує лікарів у загибелі новонародженої

Черговий медичний скандал спалахнув на Львівщині. Мешканка Борислава звинувачує у смерті свого немовляти лікарів місцевого пологового будинку. Жінка стверджує: вони впродовж трьох днів не вживали заходів, хоча в неї відійшли води та почалися перейми. Дитя, на думку матері, страждало від кисневого голодування й народилося з енцефалопатією, від якої померло.

Пані Наталя з нетерпінням чекала народження донечки. Так коли нарешті немовля з'явилося на світ - жінка не почула його крику.

Наталя Білик, постраждала:

Я питаю хто був на родзалі - чому дитя не плаче? Я не чую плачу дитини, що сталося, що вона не плаче? Ніхто мені нічого не сказав.

Дівчинка, яку назвали Марією-Анастасією, померла через шість днів після народження. Увесь цей час була в комі - життя підтримувала апаратура. Згідно з результатами розтину - занапастили крихітку кисневе голодування та зневоднення, які спричинили тяжкі порушення в нервовій системі. Жінка переконана - донечка з'явилася б на світ здоровою, якби лікарі Бориславського пологового будинку вчасно допомогли. Наталя стверджує - в неї відійшли води і кровило, а ніхто на це не зважав.

Наталя Білик, постраждала:

Мені принесла акушерка пеленчасті пеленочки, вони порізані там, і підкладали мені, щоб бачити, чи відходять води, чи не відходять. Це було так зроблено 2 рази. І вона була вологою.  І коли я піднімалася з крісла гінекологічного, в мене пішли кров'яні виділення, знаєте, кусками. Я звернулася до Романа Миколайовича, кажу, Роман Миколайович, щось кровить, виходить, я не знаю, що це. е нічого, це так має бути.

Впродовж трьох днів Наталя благала персонал допомогти їй розродитися. Врешті-решт переїхала до іншого - Стрийського -будинку, де немовля й з'явилося на світ. Лікар, якого жінка звинувачує в недбальстві, запевняє - у пацієнтки пологи не починалися й води не відходили. Каже, за станом породіллі ретельно стежив медперсонал.

Роман Ігнатишин, лікар-акушер Бориславської міської лікарні:

Акушерка відповіла категорично, що жодних виділень не було. Акушерка дала пояснення, відповідно вона була контролером тих виділень і всього решту. Крім того, був черговий лікар, який так само пильнував за власне виділеннями. Ще раз кажу, жінка в цілком нормальному стані без родової діяльності, без відходження вод, із здоровою дитиною поїхала в Стрий.

Черговий лікар, він же керівник Бориславської міської лікарні, каже - оглядав Наталю. Її стан не викликав занепокоєння.

Василь Кочержат, керівник Бориславської міської лікарні:

На момент контакту лікаря і пацієнтки, в той момент так - серцебиття було нормальне, рухи були нормальні, вона не знаходилася в родах і почувала себе добре.

Хто насправді винен у смерті дитини і чи винен - з'ясовує спеціально створена комісія при Львівському обласному управлінні охорони здоров'я.