Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2012, 10:41 Здоров'я
На Одещині отруїлося кілька десятків вихованців дитсадка "Веселка"
На Одещині отруїлося кілька десятків вихованців дитсадка "Веселка"

Масове занедужання малюків на Одещині. Кілька десятків дітей віком від трьох до п'яти років потрапили до інфекційної лікарні з однаковими симптомами - висока температура, нудота та діарея. Усі недужі - вихованці одного дитсадка. Батьки впевнені: малюки захворіли від неякісної їжі в закладі. Проте там усе заперечують. Про дивну недугу.

Три десятки малюків занедужали ще минулої п'ятниці, коли повернулися додому з дитсадка. В усіх були однакові симптоми - температура майже сорок, блювота, головний біль, діарея. Батьки не знали, що робити - деякі намагалися лікувати самотужки, інші - звернулися до медиків у рідній Біляївці, а дехто одразу поїхав до Одеси. Так учинила й пані Любов - вона привезла доньку до обласної інфекційної лікарні.

Любов Дуднева, мати хворої дитини:

- Ребёнок до такой степени рвал, что полопались сосуды на лице, и мы уже дальше терпеть не могли, и мы уже собрались ночью, и приехали сюда. Ребёнок был в очень тяжёлом состоянии. Такое пережить, я даже не знаю, как они это выдержали. Сейчас лучше но состояние всё равно нестабильное.

З Біляївської інфекційної лікарні вже всіх виписали. Тут кажуть, що шпитальованих малюків було 12-ро, а інших десятьох - лікували амбулаторно. Медики твердять: вихованці дитсадка не отруїлись, а занедужали через масну їжу.

Євген Лазарєв, заступник керівника Біляївської районної лікарні:

- Ничего инфекционного как в еде, так и с посевов смывов не было найдено. Здесь кишечная инфекция была полностью 100% исключена. Скорее всего, это либо слишком жирной была пища, потому что это всё укладывается в острый гастрит, то есть, нарушение всасывания продуктов питания.

У дитсадку журналістів запевнили, що жирної їжі в меню немає. Тому висновки лікарів тут вважають абсурдними. Через що масово похворіли вихованці - й гадки не мають.

Надія Дурбало, завідувачка дитсадка "Веселка":

- Немає в нас жирної їжі. Ми кури отримуємо - вони 1 категорії, не можуть бути жирні, молочну продукцію отримуємо. Тобто, ніяких таких продуктів, які б могли спровокувати якійсь розлад кишкового тракту, немає.

Тож на питання, що сталося з малюками, має відповісти місцева санстанція. Та розпитати про результати лабораторних досліджень виявилося непросто. Вранці на робочому місці керівництва не було.

Секретарка СЕС:

- Никто не, она не может, у неё аттестация, у замначальника, а начальник на сессии, с кем я могу ещё вас связать?

Тепер причини захворювання трьох десятків малюків з'ясовуватиме прокуратура. Батьків не переконала версія про масну їжу, тож вони звернулися до правоохоронців. Та й діти розповіли, що ввечері їх годували йогуртами, яких у меню не було.