Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2011, 14:55 Здоров'я
Українські медики готуються лікувати хворих під час "Євро-2012"
Українські медики готуються лікувати хворих під час "Євро-2012"

Якісно лікувати хворих під час "Євро-2012" готуються українські медики. Програма "Свідок" відстежує ступінь їхньої готовності. Наскільки безпечно для здоров'я вболівати в Україні?

Ця бригада швидкої допомоги поспішає на виклик. Медики демонструють: так мобільно вони зможуть виїхати на виклик і під час "Євро-2012".

Михайло Радуцький, президент медичної клініки:

- Що стосується "Євро-2012" на сьогоднішній день ми в стадії завершення тендерної процедури з УЄФА і на сьогодні, на скільки ми знаємо, то ми є лідерами в цих перегонах. На сьогодні ми вважаємо, що воно відбудеться будемо забезпечувати всі делегації УЄФА, всі збірні, які будуть грати на Україні,а також родину УЄФА.

Лариса Володимирівна працює в клініці з перших днів відкриття. Пригадує, як усе розвивалося і з'являлися нові технології.

Лариса Болгова, лікар:

- Начинали с базы в двух-трех небольших комнатах, а продолжаем вот таким вот шикарным помещением, оснащением стационаром.

Нині ж медики цілком готові до Європейського футбольного форуму. Мають для цього все необхідне: два відділення в Києві з новітнім обладнанням. Клініка щодня приймає 600 відвідувачів. Щомісяця тут роблять понад півтори сотні операцій - нейрохірургічних, травматологічних. Окрім того, в клініці займаються науковими розробками.

Михайло Радуцький, президент медичної клініки:

- Є научні завдання, які ми виконуємо за дорученням медичних університетів США, європейських університетів та компаній виробників медичного обладнання.

Вже на початку наступного року мають відкритися ще дві філії клініки в містах, що прийматимуть "Євро": у Харкові та Донецьку.