Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 листопада 2011, 09:20 Здоров'я
На Луганщині у працівниці дитсадка виявили туберкульоз
На Луганщині у працівниці дитсадка виявили туберкульоз

Неабиякий переполох - у дитсадку на Луганщині. В місцевої працівниці виявили відкриту форму туберкульозу. Хвору жінку ушпиталили, а дитячий заклад нині схожий на місце дії з голлівудського фільму про епідемію.

В алчевському дитячому садочку № 19 повно лікарів та епідеміологів. Одні роблять щеплення на реакцію Манту, інші беруть аналізи в дітей і дорослих. Роботи чимало, адже з хворою на туберкульоз контактували майже дві сотні людей.

Наталя Богданова, завідувач дитячого садка:

- Это работник - инструктор по физкультуре. Она молодой специалист. Пришла в сентябре месяце. Документы у не есть - санкнижка и документ об образовании у нее оформлен по всем правилам.

Відкриту форму туберкульозу в інструкторки з фізкультури виявили випадково. Молодиця ще від березня не могла вилікувати кашель. Востаннє з лікарні її виписали тиждень тому, і наступного ж дня вона пішла до іншого медика. Той і констатував захворювання.

Валентина Олексіївна, мати хворої:

- Пропустили врачи. Я виню врачей. И садик здесь ни при чем, и здесь ни при чем - встретили и сказали, что ихний пациент.

Остання флюорографія хворої датована ще березнем. Саме за нею дівчину і брали на роботу. Лікарі кажуть: за ці півроку цілком імовірний такий невтішний прогрес.

Людмила Большак, заступник керівника Луганського обласного тубдиспансеру:

- Туберкулез може развиться очень бистро, і розпад тканей может наступить через несколько суток. Туберкулез сегодня коварное заболевание. Поэтому как быстро - все индивидуально от иммунитета.

Усіх дітей просто з дитсадка возять до тубдиспансеру на обстеження. Робити прогнози поки ніхто не наважується, адже результати перших аналізів будуть лише на початку наступного тижня.

Володимир Назаренко, головний санітарний лікар м. Алчевська:

- При даче разрешений на новый учебный год проверяли мы все учреждения и у всех наличие флюрографии было, т.е., нарушение прохождение сроков профосмотра мы не выявили. Мы сейчас проверим прохождение состояние профосмотра во всех дошкольных и школьных учреждениях.

З батьками вихованців 19-го дитсадка провели профілактичні бесіди. Якщо в їхніх дітей виявлять туберкульоз, ушпиталять чи створять спеціальну групу для здійснення профілактичного лікування. Питання, хто відповідатиме, якщо діти захворіють, - залишається без відповіді. Між тим, відомо, що чекає на результати аналізів і прокуратура.