Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 жовтня 2011, 12:53 Здоров'я
За 2 тижні на Прикарпатті через отруєння грибами в лікарні виявилось троє малюків
За 2 тижні на Прикарпатті через отруєння грибами в лікарні виявилось троє малюків

Івано-франківські медики рятують життя двох малюків. До лікарні діти потрапили через отруєння. Однорічний хлопчик випив засіб для очищення каналізації, а чотирирічна дівчинка повечеряла опеньками.

Замість каналізаційних труб - кишківник однорічної дитини. Малюк випив хімічний реагент "кріт". На щастя, батьки вчасно звернулися по допомогу.

Олег Курташ, завідувач відділення дитячої клінічної лікарні Івано-Франківської області:

- Дитина має серйозні опіки ротової порожнини, стравоходу, і ми підозрюємо, що опік шлунку в ста відсотках випадків - це є батьківський недогляд.

І таких випадків, кажуть медики, багато. Скільки до них потрапляє дітей, що напилися хімікатів - уже й не пригадують.

А тут лежить 4-річна дівчинка. Дитина після ситної вечері опеньками перейшла на лікарняні харчі. Мати нічого не пояснює, і доньку знімати не дозволяє. А медики вкотре наголошують: гриби - не дитяча їжа.

Людмила Саморіз, гастроентеролог:

- Печінка, підшлункова залоза, інші органи травлення, не пристосовані для переварення важкого грибного цукру, і тоді виникають явища отруєння - зупиняється робота підшлункової, печінки.

Лише за два тижні на Прикарпатті через отруєння грибами на лікарняних ліжках опинилося троє малюків. І медикам не лишається нічого іншого, як попереджати, застерігати й закликати батьків бути пильними.