Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2011, 12:23 Здоров'я
В Україні кількість хворих на респіраторні інфекції зросла втричі
В Україні кількість хворих на респіраторні інфекції зросла втричі

Українців косить новий вірус. Хворих у поліклініках побільшало втричі. За симптомами - це, наче, респіраторне захворювання. Невже під час бабиного літа людям загрожує епідемія?

Не заросте до поліклініки народна стежка. Нині більшає тут пацієнтів, бо в одну мить починають нездужати. Ось і Олексія, загартованого богатиря, скосила хвороба.

Олексій, мешканець м. Києва:

- Совершенно на ровном месте откуда-то взялась ломота, предбронхитное состояние. Вот именно, бронхи у меня болели, озноб, ломота, морозило, насморк, драло в горле, один день я вообще пролежал как бревно.

Таких, як Олексій, у кожному колективі по кілька осіб. Якась недуга переслідує киян теплими вересневими днями. Але виявляється, то не загадковий вірус, а банальна застуда.

Вікторія Форосенко, терапевт:

- Спорадические случаи заболевания гриппом уже зафиксированы, но это спорадические, то есть, единичные, а банальные вирусные инфекции те, что ежегодно в период перемены погоды.

І це попри те, що ціле літо і вже трохи осені більшість людей зміцнюють імунітет свіжими овочами та фруктами, тобто, вітамінами. Але медики кажуть: цього замало.

Вікторія Форосенко, терапевт:

- Очень много факторов срабатывает: и то, какой образ жизни ведете, и насколько много находитесь с больным человеком, как высыпаетесь, переутомляетесь ли, миллион каких-то моментов. И насколько вы адекватно одеты - переохлаждение, особенно местное, снижает иммунитет.

Тому і хворіють. Цьогорічна застуда у чималої кількості людей протікає однаково: нежить, пирхота в горлі, кашель. Симптоми ці можуть навіть підвищенням температури не супроводжуватись. Але адекватно вилікувати недугу цю важливо. Головно, щоб ускладнень не виникло.

Вікторія Форосенко, терапевт:

- Обильное питье, побольше витамина С, и домашний режим.

Тим, хто вистояв і нині здоровий, лікарі радять: не нехтувати профілактикою.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Саме час згадати про старих друзів: лимони та часник, деким забуті ще після зимової епідемії. Нині вони для зміцнення ще дужче нашого імунітету - саме воно.

А ще вже вчені радять восени не нудитися, бо доведено: депресії і стреси знижують імунітет. Радійте осені.

Олена Ткаченко, Олексій Соловей.