Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2011, 13:52 Здоров'я
На Донбасі 35 дітей отруїлися продуктами молочної кухні
На Донбасі 35 дітей отруїлися продуктами молочної кухні

35-теро дітей віком від 3-ьох років отруїлися харчами на Донеччині. Малечу шпиталювали до двох лікарень. У постраждалих - прояви гострої кишкової інфекції. Причини лиха з'ясовує обласна санепідемстанція.

Бабуся постраждалої дитини:

- Невестка покормила его где-то вечером, а на утро уже температура высокая, и всё.

Валентина Журавель приїхала до інфекційного відділення в розпачі. Її онук потрапив на лікарняне ліжко через отруєння молочними продуктами. Так само як іще 29-ро дітей.

Петро Белевський, дідусь постраждалого хлопчика:

- Температура 39 и 5, ребенок вареный, ночь еле переждали. Температура высокая, утром врача вызвали, сразу госпитализировали.

Попередньо у всіх дітлахів - симптоми гострої кишкової інфекції. На щастя, отруєння не загрожує життю малечі.

Олександр Борисенко, заступник керівника Донецької міської центральної клінічної лікарні:

- Предварительно, сейчас похоже на кишечную инфекцию обыкновенную, не дизентерия, слава Богу, не сальмонеллез. Тяжелых детей не поступало, и нет, ухудшения состояния нет. Те, которые поступали раньше, уже чувствуют себя хорошо, родители некоторые уже настаивают на выписке.

У санепідемстанції взялися перевіряти причини отруєння. З'ясували: більшість дітлахів вживали кефір та сир з молочної кухні, яка обслуговує Ворошилівський та Київський райони Донецька.

Тамара Бєломеря, заступник санітарного лікаря Донецької області:

- Отобраны образцы пищевых продуктов, которые она изготавливает, образцы воды, обследован персонал, установлено медицинское наблюдение за детьми, которые питались на этой молочной кухне, а это 488 деток всего получало продукцию.

Як сталося так, що на молочній кухні із сучасним обладнанням стався такий прикрий інцидент, визначатимуть епідеміологи. Нині ж установа зачинена на перевірку.