Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2011, 12:30 Здоров'я
На Волині підтверджені 10 випадків захворювання на Каліфорнійський грип
На Волині підтверджені 10 випадків захворювання на Каліфорнійський грип

На Волині Каліфорнійський грип. В області вже підтвердили 10 випадків занедужання. Троє людей, зокрема й дитина дошкільного віку, померли. Втім, медики ситуації не драматизують: кажуть, епідемії немає. Просто ті волиняни, котрі пішли з життя, вдалися до самолікуванням. Захворіли на пневмонію, а їй властиве ускладнення.

Натепер у палатах обласної інфекційної лікарні з діагнозом "вірус А H1N1" семеро хворих. Їхній стан тяжкий, але стабільний.

Наталя Янко, головний санітарний лікар Волинської області:

- На сьогодні у нас уже виділяється вірус грипу А Н1N1, Каліфорнія. Він є більш агресивний, і характерний ускладненнями, тобто, пневмоніями.

Що заслаблі одужають, медики не сумніваються, бо вчасно, упродовж 12-ти годин, звернулися по допомогу. Якби так само вчинили двоє інших хворих, жили б.

Галина Морочковська, заступник керівника Волинської обласної інфекційної лікарні:

- Маю на увазі дорослі - якраз пізнє звернення. Вже тоді, як розвинулося тяжке ускладнення, як пневмонія, не піддається навіть лікуванню.

Хворі на каліфорнійський грип спершу відчувають знесилення, з'являються температура, кашель, а пік - то біль у легенях і тяжке дихання. Переплутати вірус А H1N1 із ГРЗ майже неможливо, якщо є надсучасне медобладнання.

Микола Яцина, заступник головного санітарного лікаря Волинської області:

- Сьогодні ми маємо можливість отримати результат за 7-8 годин і дати відповідь на те, щоби лікарі підібрали правильне лікування, або внесли корективи.

Щоб уберегтися від будь-якого штаму грипу, треба: повноцінно харчуватися, часто провітрювати помешкання, мити руки, дозовано споживати часник і цибулю. А за перших виявів хвороби - чимдуж бігти до лікаря.