Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 грудня 2010, 13:09 Здоров'я
У Чернівцях твоє чоловіків потрапили до лікарні з важкими обмороженнями
У Чернівцях твоє чоловіків потрапили до лікарні з важкими обмороженнями

У Чернівцях троє чоловіків потрапили до лікарні з обмороженнями. Побільшало роботи й у травматологів, бо почастішали падіння на зледенілих вулицях.

Олександр, постраждалий:

- Цяпнули по-немножку… А потім він мене додому проводжав.

Шістдесятивосьмирічний Олександр згадує, як напідпитку проводжав горілчаного брата босоніж по снігу. Чоловік навіть не відчув, як відморозив собі ноги.

Олександр, постраждалий:

- Может быть, час-полтора, я не помню. Ничего не чувствовал.

Мирослав Малейкий, заввідділу лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівців:

- Ми готуєм його на оперативне втручання, там чітка демаркаційна лінія, обмороження четвертого ступеню, цей чоловік залишиться без нижніх кінцівок.

Саме алкоголь притупляє відчуття болю від обмороження, кажуть лікарі. Зі зниженням температури за вікном до опікового відділу одразу починають потрапляти пацієнти з переохолодженням та обмороженнями. Найбільше страждають від морозів безпритульні.

Мирослав Малейкий, заввідділу лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівців:

- Він спав десь на вулиці, підібрали люди, перетелефонували нам на "швидку". А другий - під церквою просив, там десь заснув, теж "швидка" привезла.

Із настанням морозів побільшало роботи й у травматологів. Молодь частіше дістає ушкодження під час прогулянок на лижах, кажуть медики. А люди похилого віку ламають руки та ноги, коли падають на зледенілих вулицях.

Ігор Ковалишин, лікар-травматолог лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівців:

- В середньому на 10-15 людей за добу стало більше звертатись пацієнтів. Як правило, це люди літнього віку.

Лише власна обережність може вберегти від травмувань узимку. Під час холодів, нагадують медики, ліпше грітися чаєм, а не алкоголем. Ходити ж зледенілими вулицями ліпше у зручному взутті.