Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 жовтня 2010, 11:42 Здоров'я
Їдальня одного з луганських вузів побила всі рекорди у антисанітарії
Їдальня одного з луганських вузів побила всі рекорди у антисанітарії

Котлети з мухами, риба з протухлим м'ясом, салати з грибком та чай із цвіллю - все це в меню студентської їдальні. У санстанції від побаченого шоковані. Кажуть, такої антисанітарії в навчальних закладах ніколи в житті не бачили.

Ця суміш картоплі, підсмажки та щавлю в меню чомусь називається... борщем із капустою. Попри плутанину диво-страва коштує недорого - лише гривню сорок за порцію. З перевіряльників ніхто не наважується цього скуштувати - страшно за життя. Що далі - у приготованому вже не розбираються навіть кухарі. Чи то їстівне, чи то відходи - Бог його знає!

Кухар:

- А это что такое?

- Ой? это что-то было…

Страва з назвою "Щось було" тримається посудини й її годі звідти дістати…

Згодом стає зрозуміло - то салат. М'ясних страв - вибір чималий. Тут тобі й качка...

Кухар:

- Уже с запахом!

- Это утка!

- Понюхайте, что за запах!

- Это мое, мое, честно.

…І, звісно, котлети. Котлети з мухами! Напевно, коронна страва студентської їдальні. Найближчі сусіди приготованого - свіженькі помиї.

Инспектор СЕС м. Луганська:

- За все годы работы я впервые такое вижу. И без предупреждения на объекты приходили. Но такое я еще не видела ни разу.

Усім цим господарством заправляє Тетяна Петрівна. Хрестом Богом клянеться, що незчулася, як всі продукти перемішали, й вони почали протухати та пліснявіти.

Тетяна Петрівна, завідувачка студентської їдальні:

- Мы сейчас только начали продукцию. И они занимаются уборкой. С первого ж сентября начался год! С первого сентября! Ну, мы наведем! Честное слово!

Санэпидемиолог:

- Они в каких-то пакетах непонятных. Ни маркировки! Мы даже не можем разобраться, говядина это или свинина, откуда оно получено, чье оно вообще.

Ветеринари кажуть, що майже вся перевірена у студентській їдальні продукція не відповідає санітарним нормам.

Дмитро Євсеєнко, інспектор відділу ветеринарної міліції УМВС України в Луганській області:

- Данное сырье неизвестного животного происхождения будет снято с реализации, и к административной ответственности виновные будут привлечены.

Після цієї їдальні представники санстанції та ветеринарної міліції перевірять усі навчальні заклади Луганська. "Перший млинець" виявився смердючим.