Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 серпня 2010, 14:02 Здоров'я
У Мелітополі на сімейному торжестві їжею отруїлося 20 людей
У Мелітополі на сімейному торжестві їжею отруїлося 20 людей

Масове отруєння у Мелітополі. 20-ро осіб, зокрема 11-ро дітей, опинилися на лікарняних ліжках після сімейних урочистостей. У кількох постраждалих остаточний діагноз - сальмонельоз.

Звертатися до лікарів люди почали через кілька днів після гучного свята на одному з приватних подвір'їв. Із сотні гостей гострий біль у животі відчули 20-теро. Далі гірше - висока температура та блювота.

Лариса Саприкіна, завідувачка відділу Мелітопільскої СЕС:

- Я хочу подчеркнуть, что вспышка бытовая, никто в возникновении этой ситуации не виноват, никакие организованные коллективы, объекты общественного питания и торговли в данном случае не задействованы. Все связанно с тем, что пища готовилась в антисанитарных условиях, не соблюдались правила технологии приготовления пищи и, возможно, что среди тех, кто готовил пищу, были носителями этой инфекции, мы сейчас это устанавливаем на данном этапе.

Серед постраждалих 11-ро дітей віком від одного до 16-ти років. Першому ж пацієнтову медики одразу поставили діагноз "сальмонельоз".

Ігор Маслов, керівник Мелітопільського міського відділу охорони здоров'я:

- Болезнь протекает в легкой и средней степени тяжести, на сегодняшний день практически все компенсированы, угрозы для жизни нет. Фактически, те больные, находящиеся в стационаре, не дают температурную реакцию - можно говорить, что уже идет процесс выздоровления.

Медики скаржаться, двоє відчули себе настільки здоровими, що самовільно пішли з інфекційного відділення. Між тим, дільничні лікарі обстежують інших гостей, присутніх на святі.