Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2010, 12:41 Здоров'я
На Івано-Франківщині 17-ро людей отруїлися, погулявши на весіллі
На Івано-Франківщині 17-ро людей отруїлися, погулявши на весіллі

17-ро людей потрапили на лікарняні ліжка в Тлумацькому районі Івано-Франківської області. Всі вони погуляли на весіллі. Медики констатували харчове отруєння, причини якого нині з'ясовують. Проте вже є припущення, що винна в усьому спека.

До остаточних висновків фахівці не беруться категорично заявляти про те, чим саме отруїлися гості. Припущень багато: розглядають навіть імовірність сальмонельозу. Свідчення самих постраждалих неоднакові. Одні кажуть, що їли рибу, інші - кавуни. Ще хтось поласував яєчними делікатесами та салатом, приправленим майонезом. У поєднанні зі спекотною погодою, кажуть медики, кожен із цих продуктів міг становити потенційну загрозу.

Павло Мудрик, завідувач інфекційного відділення Тлумацької ЦРЛ:

- Хворі поступили зі скаргами на підвищену температуру, тошноту, в деяких хворих була рвота. Але не у всіх. Болі в животі, понос.

Родина молодої в розпачі. Кажуть, перед односельцями незручно: така знеслава на все село. На весіллі гуляло багато людей, а зле стало тільки декому. Страви господарі готували самі. Їли разом із гостями - і нічого.

Любов Голинська, мати нареченої:

- Узяли аналізи з усього. І хай мені скажуть - чи в мене щось було заражене - кавуни, вода, солодке, ковбаса. Хай мені скажуть.

Перший хворий поступив до лікарні вже наступного по весіллі вечора. Решта, переважно, старші жінки, вже наступного дня. Зараз їхньому життю нічого не загрожує. В лікарні постраждалі пробудуть кілька днів, а там стануть відомі висновки експертів. Попередній діагноз - гостра кишкова інфекція.