Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 червня 2010, 12:00 Здоров'я
В Івано-Франківській області отруїлася група польських туристів
В Івано-Франківській області отруїлася група польських туристів

17-ро польських туристів отруїлися під час подорожі Україною. За попереднім діагнозом, "харчова токсикоінфекція", їх ушпиталили. Всі постраждалі - діти, вони приїхали на екскурсію.

Школярі прибули до України помилуватися старовинними замками. Коли поверталися з Кам'янця-Подільського, частина дітей поскаржилися на загальну слабкість та головний біль. Учнів одразу шпиталювали.

Світлана Ігнатовська, завідувачка відділу Івано-Франківської обласної клінічної лікарні:

- При поступленні встановлений діагноз - гострий гастроентерит, імовірно, ротовірусної ітіології. Дітей багато, вони в контакті були, і відомо, що одна дитина була в контакті з хворими на ротовірусну інфекцію в Польщі, що підтверджено лабораторно.

Медики припускають: туристи, певно, отруїтися в дорозі, адже мали з собою багато харчів, які за спеки в автобусі могли зіпсуватися. Окрім того, школярі купували їжу на зупинках.

Алла Мьодошевська, керівник польської туристичної групи:

- У Кам'янці ми перекусили в піцерії. Готували все при нас. Це не було з мікрофалі зроблено. Так що я підозріваю, що це не було причиною. Знаєте, а ще по дорозі черешня. Ну, діти хотять черешню. Знаєте, як то в дорозі? А то - пити. А то - кока-кола. А то - чіпси. А то…

Виховательки розповідають: годували в пансіонаті добре, тож претензій до українського сервісу немає. Задоволені наставниці й лікуванням підопічних.

Алла Мьодошевська, керівник польської туристичної групи:

- Ми думали, нас послухають, дадуть якісь ліки та й відпустять. Так би було в Польщі. А тут так прийняли… Дуже люди сердечні.

Стан хворих поліпшився, тож медики дітей відпустили. Поляки мають намір вирушити додому якнайшвидше. Із собою їм дадуть довідки про хворобу для продовження лікування вдома та набір медпрепаратів на дорогу.

Володимир Гарматюк, Василь Смага, Івано-Франківськ. НТН.