Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 січня 2010, 11:28 Здоров'я
Від дизентерії померла дитина з багатодітної родини
Від дизентерії померла дитина з багатодітної родини

Одна дитина померла, ще шестеро - на лікарняних ліжках. Такий підсумок святкування новорічного святкування у багатодітній родині з Гуляйполя. Мати заявляє: в усьому винні комунальники, які привезли напередодні неякісну воду. Ті кивають на самих постраждалих. Мовляв, сім'я живе в кричущій антисанітарії.

Багатодітна родина, де виховують 11-тьох дітей, зібралася за столом. Раптом однорічній дівчинці стало зле. Вона знепритомніла. Батьки викликали швидку.

Олександр Гостищев, заступник головного лікаря Гуляйпільської лікарні:

- Скорая помощь сразу же выехала по данному адресу. По приезду оказалось, что ребенок мертв, и сотрудниками скорой помощи была констатирована смерть.

Медики стверджують: дитина задихнулася блювотинням. Правоохоронці в цьому ніякого криміналу не знайшли. А от мати переконана, що в отруєнні дівчинки винні працівники місцевого "Водоканалу", які привезли в їхній басейн неякісну воду.

Ольга Коритко, мама:

- Це проізошло із-за цієї води, що нам завезли. Скільки раз завозили нам - такого не було. Басейна, вплоть до того, що заканчівалась вода, місяць стояла басейня без води пуста. Потом ідем заказуєм - і нам привозили, і такого не було. Перед Новим годом пішли ми, заказали воду, привезли нам воду, і оце після Нового году оце все началось. З оцим отравлєнієм, що дєвочка у мене вмерла, щас семеро в больниці лежать в інфекціонці.

На лікарняних ліжках - ще шестеро дітей з підозрою на дизентерію. За ними приглядає старша сестра. У місцевій СЕС переконані: винні батьки. Епідеміологи перевірили воду з басейна і знайшли умовно патогенну флору та кишкову паличку. Норма перевищена у 300 разів.

Анатолій Трусов, головний санітарний лікар Гуляйпільського району:

- Вода в этот бассейн была завезена 24 декабря. Мы сразу же в тот день, когда отбирали лабораторные пробы по дому, по основному очагу. Мы отобрали воду с горводопровода в месте, где забиралась вода, взяли со спецмашины, спецтранспорт, который эту воду завозил, никаких претензий по поводу результатов. Были в норме. Естественно, начали выяснять. Получилось вторичное загрязнение воды. Когда вода была слита в бассейн, там случилось вторичное загрязнение. Или бассейн был не готов для приема воды, или он был грязный, или еще какие-либо причины.

Після трагедії коштом районного дитячого фонду багатодітній родині придбали мийні засоби та необхідний посуд. Правоохоронці ж перевіряють, чи не було в діях батьків ознак злочину.

Сергій Орлов, Микола Латкін, Запорізька область. НТН.