Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2016, 02:05 Афери
У Львові пенсіонерці підмінили гроші сувенірними папірцями
У Львові пенсіонерці підмінили гроші сувенірними папірцями

На Львівщині жінці видали пенсію сувенірними банкнотами. Принаймні, так стверджує постраждала. Що замість гривень у неї в руках опинилися купюри зі смайликами та жартівливими написами, вона навіть не помітила. Тож звідки взялися ці папірці і що зафіксувала камера відеоспостереження банку?

Пані Ольга бідкається: як тепер житиме? Адже тисяча двісті гривень пенсії виявилися фантомом. Як і щомісяця, приїхала з села до відділення банку в райцентр. Взяла в касі гроші, свої кревні. Лише коли прийшла до крамниці, з'ясувалося - замість гривень у неї сувенірні папірці.

Ольга Завада, постраждала:

- Прийшла, відкрила сумку - там те, ті всі ті купюри лежали. Витягаю 100 гривень, так як я взяла по сто гривень, даю їй, а вона каже: баба, де ви взяли ті гроші, а я кажу - в касі.

Пенсіонерка запевняє - біля каси нічого підозрілого на купюрах не розгледіла.

Ольга Завада, постраждала:

- А ви коли брали ті гроші, то коло каси пераховували?

- Аякже.

- Нормальні були?

- Та.

- А ви б побачили ті?

- Нє, я б не побачила. Так в мені тут в магазині показали, нє. То б не відрізнилося.

Відрізняється, і то дуже! На сувенірних купюрах написано "сто гришок", "це не гроші, це - приколи", "національний банк уруваі", а головне - замість голограми - смайлики.

Олександр Гостищев, керівник Жовківського відділу поліції Львова:

- На цих грошах написано, що це не є гроші, находиться смайлик замість голограми, яка тут повинна бути. Нема жодних водяних знаків. Отут відразу видно, що це прикол.

Хто ж так покепкував із львів'янки? Ось тут і з'являється інтрига. У відділенні банку показують відео з камери спостереження. На ньому видно, як касирка перераховує гроші на спеціальному пристрої. І лише тоді видає банкноти пенсіонерці. Утім, пані Ольга їх не перераховує сама, а віддає якійсь жінці, що стоїть поруч. Її обличчя не потрапило до відеокамер.

- Як видно з відео, що жіночка-вкладник консультується з іншою жінкою, яка вказує місце підпису. І яка зараз буде перераховувати гроші, як бачите. Бо видача готівки здійснюється тільки після перерахунку лічильною машиною, яка відкидає автоматично зношені і фальшиві гроші.

Хто ж ця загадкова жінка? А головне - чому пенсіонерка про неї не розповіла - має з'ясувати поліція. Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за фактом шахрайства.

Олександр Гостищев, керівник Жовківського відділу поліції Львова:

- Опитуємо людей, з якими вона спілкувалася, хто її бачив, де її бачили, як вона виходила, як несла гроші, як вона отримувала гроші, хто разом з нею отримував гроші, рахувала вона, не рахувала ці гроші.

Поки полісмени шукають незнайомку, пані Ольга написала заяву, в якій відмовилася отримувати пенсію в цьому відділенні банку. Відтепер гроші їй приноситиме додому поштарка.