Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 квітня 2016, 01:19 Афери
Шахрайки обдурювали пенсіонерів, лякаючи грошовою реформою
Шахрайки обдурювали пенсіонерів, лякаючи грошовою реформою

Підступні шахраї доводять пенсіонерів до злиднів! Розповідають самотнім стареньким, що в країні - грошова реформа, і старі гривні треба обміняти на нові. Чому жертви вірять у казочки і легковірно віддають усі свої заощадження аферистам?

Івану Йосиповичу важко пояснити, як він став жертвою шахраїв. Зрозумів це тільки тоді, коли залишився без усіх своїх заощаджень.

- Просто отдал и все...

Нині він усміхається, але - від безвиході. Каже: впустив до дому двох жіночок, вони щось швидко говорили, обіцяли допомогу - і зрештою видурили всі гроші! 

Іван Йосипович, постраждалий: 

- Вы понимаете, на меня словно гипноз подействовал.

Марія Іванівна - така сама жертва аферисток. Вона віддала їм останню тисячу гривень. Але пам'ятає все. Каже, в будинок пустила шахрайку, бо переплутала її із іншою жінкою.

Марія Іванівна, постраждала:

- Я ж не спросила: откуда вы, думала, что с Энергосбыта, женщина приходит, проверяет всегда мне свет, я глянула и подумала, что она.

Опинившись у хаті, аферистка назвалася соцпрацівницею. Сказала, що прийшла до пані Марії, аби допомогти їй врятувати всі заощадження. Мовляв, нині в Україні - масштабна грошова реформа, й от-от усі гривні, що є у людей, можуть згоріти. А тому треба якнайшвидше поміняти старі гроші на нові.

Марія Іванівна, постраждала:

- И вы должны дать деньги, все что есть, и вам поменяют всем, кто дети войны. А через три дня вам принесут.

Марія Іванівна дістала останню тисячу. Шахрайка швидко їх перерахувала, поклала до конверта й залишила його на столі. Сказала, що скоро за ним прийдуть, й пенсіонерці треба буде його віддати. Та виявилося, що спритність рук зробила своє. Коли Марія Іванівна вирішила його відкрити - гривень там не було. Та й злодійка вже давно пішла.

- Я открываю - а там бумага!

Жінка викликала поліцію. І вже за кілька годин її кривдницю разом із поплічницею затримали. А гроші - повернули. Правоохоронці кажуть: шахрайки встигли обчистити з десяток пенсіонерів. Збагатилися щонайменше на 30 тисяч гривень. Жертвами обирали лише самотніх людей. А про них дізнавалися у довірливих містян. У дворах розпитували людей: хто з пенсіонерів мешкає сам. Та тепер аферистки надовго забудуть про свої оборудки. Вони чекають на суд.