Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 березня 2016, 23:29 Афери
Шахрайські схеми зі столичними квартирами
Шахрайські схеми зі столичними квартирами

Зранку - гроші, ввечері - заселення. У столиці - бум квартирних афер! Нахаби настільки впевнені у собі, що погрожують своїм жертвам і навіть не ховаються від полісменів. Як не потрапити на гачок шахрая? І чому зухвалі злочинці досі на волі?

Тетяна з чоловіком запросили своїх знайомих із Польщі у Київ. Аби не юрмитися разом, вирішили винайняти кілька квартир - подобово. 

Тетяна, постраждала:

- Нашла на сайте бесплатных объявлений 3 квартиры, связалась с человеком, показался приличным человеком.

Пристойний чоловік навіть вислав на електронну пошту бланк договору аренди. Потім попросив Тетяну переказати аванс на електронний гаманець. Та без жодних сумнівів перевела 1100 гривень. І яким же було здивування жінки, коли вона дізналася, що її польські гості ключів так і не отримали. Мало того, зухвалий аферист збив гроші ще й з іноземців.

Тетяна, постраждала:

- Таня, он не приехал, попросил нас отправить 1400 гривен на мобильный. Ну они более доверчивые, у нас уже привыкли к кидалам, они в Польше более цивилизованно. Они не посоветовались со мной, а просто пошли в банк и оплатили.

Жінка одразу зателефонувала так званому власнику квартири.

Тетяна, постраждала:

- Позвонила, сказала: Дима, в чем проблема, почему люди не заселены? Он положил трубку и написал смску "Забудь", и угрозы, что не лезь, куда тебе не нужно, ты не знаешь, с чем ты связываешься, лучше забудь про эти деньги.

При цьому шахрай грав у великодушного Робін Гуда. Казав, що інколи повертає вкрадені гроші.

- Поверь мне. Я многим людям, я многим людям, женщинам с детьми в особенности, если попадаются они у меня, то им возвращаю деньги.

- Хорошо, тогда верни женщине с ребенком!

- Ты не женщина с ребенком.

Не діждавшись повернення грошей, Тетяна пішла до поліції. Там обіцяли допомогти, та справа ця - нешвидка.

Яна Семенюк, т.в.о. керівника відділу ГУ нацполіції в м. Києві:

- Складність розслідування такого злочину, як шахрайство, полягає у тому, що працівникам поліції необхідно зібрати достатньо потужну доказову базу, аби довести сам факт шахрайства.

А поки полісмени виходять на слід шахрая. Він - у зоні доступу! Зухвалець навіть не вимкнув свого телефона. Тож знайти його не так вже й важко. Аферист і далі обводить навколо пальця довірливих наймачів. Обіцяв підібрати квартирку і "Свідку". З передоплатою.

- Это двухкомнатная квартира, сутки 500 гривен.

- 500 гривень, тобто за три доби 1500 тисячі, правильно?

- Да, да, да, конечно. Будет скидочка - 1400.

І ми, і Тетяна дуже сподіваємося, що поліція таки зловить нахабу. Бо невідомо, скільки ще людей втратить свої кревні за неіснуючі квартири.