Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 грудня 2015, 20:48 Афери
Аферистка видурила всі гроші у пенсіонерки в Рівному
Аферистка видурила всі гроші у пенсіонерки в Рівному

Легковірність вартістю у мільйон. У Рівному шахрайка видурила у пенсіонерки всі гроші, які та з дочкою збирала на квартиру. Причому, аби "обробити" жінку, аферистці знадобилося лише 10 хвилин! Про хитрі схеми та викрутаси шахраїв.

Пані Валентина з донькою збирала гроші на нову квартиру. Відкладали кожну копійку. І ось нарешті зібрали потрібну суму і навіть наглянули оселю. Та мрії жінок розбилися через власну легковірність. Шахрайка буквально за 10 хвилин виманила всі їхні заощадження!

Валентина, потерпіла:

- Кто-то по наводке, вы понимаете… Мы хотели квартиру.

Аферистка розповіла пані Валентині байку, що в країні проводять такий собі обмін банкнот - зі старих на нові. Пенсіонерка спершу не повірила. Тоді шахрайка вдала, що телефонує доньці. Після цього сумніви в бабці розвіялися - і вона віддала незнайомці майже мільйон гривень! А натомість отримала... фантики. 

Валентина, потерпіла:  

- Я з банка, поменять, поменять надо, еще и спросила: как вы себя чувствуете?

Те, що їх ошукали, жінки зрозуміли лише наступного дня. Донька повернулася з роботи додому та ледь не зомліла! Замість справжніх грошей побачила сувенірні.

Любов Гуда, прес-офіцер відділку комунікації ГУ Національної поліції:

- До поліції звернулася 52-річна рівнянка, яка повідомила, що невідома особа виманила кошти у сумі 27 тис, 3 600 євро та 180 тисяч гривень.

Зараз пройдисвітку шукає вся поліція Рівненщини. На вигляд їй 40-50 років. Середнього зросту. Волосся світле з сивиною. Саме так її описує пані Валентина. 

- Як так поняла сначала - это соседка, вроде как вот выглядела…

У Рівному тільки й розмов, що про аферистів, які удають банківських працівників. Причому працюють справжні кримінальні професіонали - "обробляють" жертв за лічені хвилини! Тож у банках просять людей і на поріг не пускати таких гастролерів! 

Андрій Хмільник, керівник прес-служби банку:

- У жодному разі працівники банків не можуть ходити по помешканнях, такі операції здійснюються тільки в касах, і тільки.

Зазвичай шахраї заздалегідь обирають жертву. Продумують і психологічну атаку - аргументи, які зможуть підкупити людину. Ось найпростіші з них: лякають - мовляв, "ви можете опинитися в біді". Говорять, що "так роблять усі". Або ж обіцяють золоті гори. 

Ольга Яковлева, психолог:

- Коли ця людина похилого віку, коли пенсіонерка, дуже легко вдертися в довіру, пошкодувати, поспівчувати, погодитися, сказати: ви така нещасна, і люди на це ведуться другу половину життя.

Тож поліція наполегливо радить людям бути вкрай обачними та не довіряти незнайомцям. Бо дуже часто злочини шахраїв залишаються нерозкритими. І повернути свої гроші, які потрапили до аферистів - майже неможливо.