Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 листопада 2015, 00:09 Афери
У Нікополі багатодітна шахрайка обдурювала пенсіонерів
У Нікополі багатодітна шахрайка обдурювала пенсіонерів

На Дніпропетровщині мати чотирьох дітей під виглядом контролера Міськгазу видурювала в немічних пенсіонерів гроші. Менше ніж за рік жінка ошукала з півсотні людей. Поки не спіймалася. Затримана впевнена в собі, має здібності психолога, та ще й чудова актриса. Відверті зізнання шахрайки та її жертв.

30-річна Ольга з Нікополя впевнено крокує тюремним коридором. Вона не вперше за гратами, тож добре вивчила правила поведінки. Творча натура - пише вірші, добре співає й завжди мріяла бути кіноактрисою. Утім, усе склалося інакше: всередині двотисячних жінка стала кишеньковою крадійкою.

Василь Піскунов, керівник Нікопільського МВ міліції:

- Ранее судимая. Освободилась она в одиннадцатом году по амнистии. Имеет четверых детей.

Їх треба було чимось годувати, каже жінка, але грошей не вистачало. У пригоді стали знання від співкамерниць-шахрайок, з якими не один рік разом їла баланду. За кілька днів Ольга вже була готова до першого полювання.

Василь Піскунов, керівник Нікопільського МВ міліції:

- Сделала себе бейджик, который свидетельствовал о том, внешне, что она сотрудник горгаза Никопольского - контролёр.

Ольга, підозрювана:

- Вырезала с договора печать горгазовскую, в бейджик сунула, подписала свою фамилию и всё.

А далі кураж та впевненість, каже Ольга, і додає: знайти довірливу жертву, яка згодна віддати гроші, було не складно.

Ольга, підозрювана:

- Выбирала улицу, заходила в дом - и по квартирам. Так получилось, что попадала вот на пенсионера. Просила у него книжку абонентскую по горгазу. Он мне давал. Я ему говорила, что у него задолженность. Говорю, подойдите в горгаз, сделайте перерасчёт и заплатите долг. Он говорит: я не пойду, я не могу, детей у меня нет, никого у меня нет. Ну и платил деньги через меня.

Тих, у кого не вистачало готівки, погоджувалися віддати шахрайці пластикові картки. Серед ошуканих - 86-річна Любов Миколаївна. Вона лишилася 1300 гривень. Пенсіонерка каже: своїми промовами про від'єднання газу незнайомка її причарувала.

Любов Миколаївна, постраждала:

- Если сегодня не заплатите, завтра будут отключать, а чтобы подключить - это надо 800 гривен заплатить. Вообщем, она так забила мне памороки. Я даю ей эту карточку, а код? Я сказала код, и она пошла.

Упіймали шахрайку випадково. У крамниці зловмисницю впізнала одна з жертв і викликала міліцію. Правоохоронці кажуть: кількість скоєних злочинів, що вже довели, вражає.

- За ней порядка 50-60 эпизодов. Ну то есть это только начало работы.

Як убезпечити себе від шахраїв? Чого понад усе бояться псевдоконтролери? Ось найпростіша, але дуже дієва порада.

Сергій Кравцов, сусід постраждалої:

- Нужно же позвонить было в контору и спросить: у Вас работает такая-то, такая-то, такая-то. Она диспетчер? Там или как это называется, курьер там, она занимается этими делами или нет? Ну всё просто.

Любов Миколаївна, постраждала:

- Мне кажется, что они связаны, эти мошенники, с горгазом. Не может быть... Откуда она знала, что я одна живу, что у меня какая-то задолженность?

Чи були в шахрайки з Нікополя спільники і скількох пенсіонерів вона ошукала? Відповіді на ці запитання правоохоронці обіцяють оприлюднити по завершенню слідства.