Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2015, 19:14 Афери
Американський бізнесмен підняв ціни на ліки від токсоплазмозу
Американський бізнесмен підняв ціни на ліки від токсоплазмозу

Мільйонні статки на біді ВІЛ-інфікованих! В Америці ліки, потрібні хворим на СНІД, подорожчали у 54 разИ. Так вирішив 32 річний власник фармацевтичної компанії Мартін Шкрелі. Інтернет-користувачі вже охрестили ділка "Наймерзотнішою людиною Америки". Скандал вже дійшов до Білого Дому, але навіть там нічим не можуть допомогти нещасним хворим. Чому? Дивіться далі.

Мартін Шкрелі - людина, яка прокинулася відомою на всю Америку. Людина, яку тепер ненавидять мільйони американців. У серпні його фірма за 55 мільйонів доларів викупила ексклюзивні права на виробництво Дараприму. Препаратом лікують токсоплазмоз, паразитарну хворобу, яка найчастіше виявляється у ВІЛ-інфікованих та людей зі зниженим імунітетом. Ще вчора Дарапрім продавали по 18 доларів.  А сьогодні - вже по 750! За кожну таблетку. Медики одразу ж підрахували - тепер звичний курс лікування коштуватиме хворим більш, ніж 60 тисяч доларів! Непосильна сума для більшості американців.

На Мартіна Шкрелі одразу посипався шквал критики - тисячі гнівних постів у Твітері та десятки матеріалів у провідних виданнях світу. Виявилося, що в минулому Шкрелі - фінансист з Вол-стріт. Спеціалізувався на проектах із надприбутками. І відзначився пристрастю до красивого життя.

Мартін Шкрелі, власник фармацевтичної компанії:

- То була компанія, яка немов продає машини Астон Мартін за ціною велосипеда. Ми викупили компанію і встановили адекватну ціну. Не думаю, що це злочин. Навпаки - ми робимо добру справу. Адже прибутки від продажу будемо вкладати в дослідження і допрацювання застарілого препарату.

Хитромудрий ділок вже викликав на себе гнів й американського Сенату. До справи пообіцяла взятися Хіларі Клінтон. Та підприємець поки непохитний.

У той час, коли розгнівані американці запитують, чи міцно Шкрелі спить вночі, цинічно відповідає, що п'є снодійне.