Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2015, 12:11 Афери
У Вінниці викрили телефонних аферистів
У Вінниці викрили телефонних аферистів

Телефонні аферисти продовжують тероризувати українців. У Вінниці злочинці обдурили людей на півмільйона гривень. Схема доволі знайома всім. Шахраї телефонують уночі (називаються правоохоронцями) і вимагають гроші за те, аби зам'яти правопорушення, яке нібито скоїв ваш родич. У змові з ними були навіть таксисти. Вони збирали та передавали гроші зловмисникам. На чому ж прокололися телефонні злодії і як не потрапити на їхнього гачка?

Вінничанку Ольгу телефонний дзвінок розбудив о четвертій ранку. Спросоння жінці здалося, що чує голос рідного брата. Чоловік розповів - вночі побив людину, і нині він у міліції. Благав допомогти. 

Ольга, постраждала:

- Диктует там номер мобильного телефона: позвони сюда и скажи, что хочеш меня забрать, тебе скажут, что делать. Ну и позвонила, там какой-то, представился Сергей Петрович, как-то так, мол, ваш брат подрался, толкнул человека, тот упал головой об бордюр, сейчас в реанимации, и, мол, жена подпишет, что претензий не имеет, за 3 тысячи долларов.

На роздуми жінці часу не дали, адже лякали страшною долею брата за гратами. Врешті, той самий Сергій Петрович повідомив - таксі, яким необхідно передати гроші, вже виїхало до її будинку.

Ольга, постраждала: 

- Вышли во двор и отдали ему папку, он уехал, и только потом папа догадался позвонить Диме, а он дома спит, ничего не знает.

Ольга не єдина, хто став жертвою телефонних аферистів, кажуть правоохоронці. Лише на Вінниччині впродовж цього року вже мають три десятки ошуканих. Історії у всіх майже однакові - родич скоїв смертельну ДТП або ж з кимось побився. Аби не сісти у тюрму, шахраї пропонують - відкупитися. Міліціонери довго полювали на аферистів, і врешті впіймали.

Олександр Глянько, т.в.о керівника УМВС України у Вінницькій області:

- В місті Києві були затримані три співучасника злочинної групи. Телефонували на стаціонарний і мобільний телефони до мешканців Вінницької області під приводом звільнення сина від кримінальної відповідальності. Під даним приводом вимагали шахрайським шляхом заволодівали крупними сумами грошей.

35-річний киянин, його 31-річна дружина і 35-річний приятель. Трійця встигла видурити у довірливих людей із півмільйона гривень. Аби їх не упіймали, постійно змінювали міста. Спочатку - столиця, потім Хмельницький, згодом почали тероризувати Вінницю. У кожному регіоні шахраї знаходили таксиста, який погоджувався забрати і привезти гроші.

Затримана:

- Разговаривала с водителями, просила, чтобы подъехали, забрали папку с документами, так мне говорили мальчики, все, я больше ничего не делала.

Нині правоохоронці підозрюють затриманих у двох десятках епізодів. Але слідство ще триває. І оперативники не виключають, що можуть знайти й інших жертв шахраїв. За скоєне трійця може сісти за грати на 12 років.