Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 березня 2015, 22:49 Афери
Ошукані клієнти вимагали у столичної мережі фітнес-центрів повернення грошей
Ошукані клієнти вимагали у столичної мережі фітнес-центрів повернення грошей

Новий виток скандалу - навколо відомої мережі фітнес-клубів у Києві. Знову стара пісня: люди купили абонементи в басейн, а його немає. Після кількох років очікувань обурені клієнти вимагають повернути гроші.

Фітнес клуб є - басейну немає. Саме тому під будівлю Спортленду прийшли всі ці люди. Пані Тамара 2012-го заплатила більше трьох тисяч гривень, аби регулярно плавати, але поки - ні басейну, ні грошей.

Тамара Мізецька, мешканка м. Києва:

- Везде на сайтах показан бассейн закрытый, бассейн открытый, ролик крутится, но никто ничего не строит. Я хочу сегодня вернуть деньги и получать услугу ту, которую они мне не дали.

За умовами договору, абонемент на відвідування клубу мали активувати тільки після того, як басейн відкриється. Але в багатьох людей картки якимось чином виявилися вже активованими. 

Дарина Маєвська, правозахисниця:

- На сьогодні басейн не відкрито, проте на протязі березня місяця клієнтам Спортленд Теремки 2 було активовано в незаконний спосіб, всупереч умовам договору, було активовано клубні картки і поставлено перед фактом про те, що люди мають 2 місяці на те, щоб покористуватись клубом.

Майже півсотні ошуканих клієнтів уже набридли відписки, тому люди самі прийшли поговорити з керівництвом. Одразу наштовхнулися на охоронців без жодних документів і розпізнавальних знаків.

З боями клієнти таки прорвалися до фітнес-центру, але тут невідомі взялися заважати журналістам.

Зрештою з клієнтами зустрілися юристи клубу. Але де басейн, якого чекають уже третій рік, так і не пояснили. Не обіцяли й повернути гроші.

Дмитро Шевченко, юрист:

- Если не будет бассейна и люди не пойдут на условия, которые ставит администрация, я рекомндую как юрист в письменной форме обращаться к администрации и ставить требования...

- Гроші не повернуть?

- Я не утверждаю, я управленческих решений не принимаю относительно денежных...

Після години очікування до людей таки приїхав виконавчий директор. Чоловік запропонував клієнтам басейн в іншому клубі. Після відмови таки погодився вирішити претензії ошуканих киян в індивідуальному порядку.

Максим Авдеєв, виконавчий директор мережі спортклубів:

- Мы планировали бассейн, мы его построим, о сроках я пока сказать не могу, поскольку экономическая ситуация в стране немного затормозила все наши процессы. Он был в проекте, он здесь появится, те люди, с которыми не будет достигнут компромисс, смогут вернуть свои деньги.

Усього по Києву працює 9 фітнес клубів цієї мережі. Кілька тисяч киян чекають відкриття ще одного - на Березняках. За словами активістів, там люди потрапили в таку саму халепу: придбали абонементи в басейн, а його немає.

Ігор Мірошниченко, активіст:

- Компанія Спортленд банкрут, і вже давно не виконує своїх зобов'язань перед клієнтами. Ошуканих у Києві тисячі, це російська компанія, яка збирала кошти, свідомо розуміючи, що не зможе виконати свої зобов'язання.

Максим Авдеєв, виконавчий директор мережі спортклубів:

- Мы прекрасно знаем, каким образом обстоят дела в нашей компании, и люди посещают наши спорт-центры, речь о финансовой пирамиде, сети просто не может, мы со всеми пытаемся найти компромисс, и с 80 процентами уже нашли.