Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2014, 21:37 Афери
Телефонна афера на Житомирщині
Телефонна афера на Житомирщині

Увага, телефонні шахраї! На Житомирщині двоє приятелів, один з яких сидить у тюрмі, видурювали в довірливих людей гроші за порятунок рідних. Схема - не нова.

Шістдесятидворічна житомирка Ніна Станіславівна вдома була сама, коли їй зателефонував невідомий. Чоловік назвав жінку на ім'я та по-батькові й повідомив, що її син збив людину, яка від травм може померти.

Ніна Станіславівна, постраждала:

- Я була, звичайно, в шоці, кажу: А де мій син? - Ми зараз дамо йому трубочку. Дали трубочку йому, ну, голос, звичайно, не був схожий на мого сина. Но я думала, що він в такому шоковому стані, і тому його голос трошки змінений, він каже: Мама, так, це все правда. І якщо можеш, чимось допоможи.

Потім телефона взяв інший чоловік і повідомив матір: порятунок сина коштуватиме 500 доларів. Жінка швидко зібрала всі свої заощадження і навіть не подумала подзвонити дитині, щоб все з'ясувати. Її зустріли поблизУ ДАІ.

Ніна Станіславівна, постраждала:

- Проводить мене до самого ГАІ, но тільки не проводить до дверей, а от там є той проміжок, відстань, спиняється і каже: Ви йдіть, він зараз вас чекає. Я захожу в приміщення, черговому кажу, що я до Сергія Анатолійовича, він каже: У нас немає такого співробітника. Я кажу: Ну як? Мені назначили приїхати. Він каже: Хто? І я зразу зрозуміла, що мене… просто, зі мною так поступили.

Таких телефонних афер на Житомирщині за останній рік зафіксовано кілька десятків, кажуть правоохоронці. І ось нарешті міліціянтам вдалося натрапити на слід шахраїв.

Володимир Остапчук, керівник Житомирського МВ міліції:

- Один із осіб перебуває, на даний час відбуває покарання. А один являється жителем міста Житомира, який об'їжджав громадян міста Житомира і забирав у них певні суми коштів. На даний час він затриманий, зізнався у скоєнні понад 20 злочинів. Злочин підтверджується зібраними по справі і показами, і впізнаннями, і вилучені мобільні телефони, мобільні картки, з яких вони телефонували і зверталися до громадян.

Правоохоронці ж укотре просять людей пильнувати й не поспішати виконувати умови телефонних аферистів. Закликають одразу звертатися до міліції.