Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 травня 2014, 22:36 Афери
У Львові спіймали телефонних аферистів
У Львові спіймали телефонних аферистів

Львівські міліціянти затримали телефонного шахрая, який видурював у довірливих людей гроші. Молодик дзвонив переважно жінкам і повідомляв, що хтось з рідних ускочив у халепу, виплутатися з якої допоможе лише певна сума. Одні аферистові вірили, інші - зверталися в міліцію.

Пані Марія соромиться показувати обличчя - жінка повірила шахраєві і віддала кругленьку суму. Зателефонували, розповідає, приблизно о двадцять третій годині, коли вже спала. Спросоння не розібрала голосу.

Марія, постраждала:

- Чую, ніби зять: Я потрапив в аварію. Я збив людину. І мені потрібна допомога, мені потрібні гроші. Каже, треба тисячі доларів. Я кажу - ну ти ж знаєш, що я не маю таких грошей.

Трубку поклали. І ще раз зателефонували - невідомий назвався слідчим і знову почав про гроші. Жінка сказала: має лише 6 тисяч гривень. Чоловік зазначив, що досить. Звелів загорнути в папір і викинути у вікно - по них, мовляв, приїде людина. Пані Марія так і вчинила. І лише потім подзвонила до зятя, який спав удома.

Ярослав Грицик, керівник Залізничного РВ міліції м. Львова:

- Як правило, телефонують вони близьким родичам, які це все дуже швидко сприймають, готові на будь-що, щоб вирішити питання. Це можуть бути старші, як привило, люди. Мати, бабця, які вірять, які довіряють будь-кому.

Та наступна жертва цих самих шахраїв - теж старша жінка - виявилася не такою довірливою. Перш, ніж рятувати сина, заглянула до його кімнати - він спав. Тож викликали міліцію, і правоохоронцям вдалося спіймати зв'язкового, котрий приїхав по гроші. Молодик спільника не називає, поки що.

Затриманий:

- Да він до мене позвонив, сказав адресу і сказав, куда підїхати. Все, підїхав. Я нічо так не можу сказати, про нього сказати, бо по тєлефону з ним общався. Забрати гроші, і він мені опрєдєльонну суму дає.

- Яку?

- Ну, казав від 500 і більше.

Львівські міліціянти просять усіх, хто став жертвою спртних телефонних шахраїв, відгукнутися. І на майбутнє не бути надто довірливими.