Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 лютого 2014, 21:39 Афери
Новий вид телефонного шахрайства
Новий вид телефонного шахрайства

Гадала - рятує сина від тортур, а спіймалася на гачка афериста. На Хмельниччині жінка віддала невідомому 28 тисяч гривень, який погрожував вбити її дитину. Утім, виявилося - це новий вид телефонного здирництва.

Ввечері на мобільний пані Наталі зателефонував невідомий.

Наталя, постраждала:

- Сказав, що все знає про мене і мого сина, і сказав, що може заподіяти біль і катувати мого сина, сказав, що буде відрізати його пальці.

Хлопця й дійсно поруч не було, він - на навчанні, в Києві. Тож жінка й не запідозрила, що її дурять. Стрімголов побігла в банк - виконувати вимоги, що їх висунув зловмисник.

Наталя, постраждала:

- Запропонував заплатити викуп за те, щоб він цього не робив, я одразу погодилася, невідомий сказав номера рахунків, і я одразу побігла до банків і одразу перерахувала 28 тисяч грн.

Тільки коли повернулася з фінустанови, заспокоїлася і все-таки вирішила подзвонити синові. Виявилося, він живий і неушкоджений, його не викрадали. Мати зрозуміла - її ошукали. Проаналізувавши ситуацію, навіть вирахувала підозрюваного, з яким познайомилася напередодні.

Наталя, постраждала:

- Такі музичні канали, а там внизу стрічка, де написано - познайомився, телефонуйте, от я зателефонувала, і познайомилася з киянином.

Юрій Дахно, керівник Кам'янець-Подільського МВ міліції:

- Вона познайомилася з невідомим чоловіком, якому розповіла, що її син проживає в Києві, в подальшому чоловік зателефонував наново і сказав, що якщо вона не заплатить гроші, її сину будуть нанесені тілесні ушкодження.

Утім жодної інформації про нового знайомого постраждала не має. Знає лише номер мобільного, який не відповідає відтоді, як жінка перерахувала гроші. Тож шахрая шукають.