Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 лютого 2014, 23:10 Афери
Розв'язання кримінальної драми в столиці
Розв'язання кримінальної драми в столиці

Добігла кінця історія пограбованої столичної пенсіонерки. Нагадаю, кілька тижнів тому невідомий зловмисник зайшов до помешкання старенької, познущався з неї й відібрав папери на квартиру.

- Зараз віддамо документи, які викрадені були у вас злочинцем.

- Так, покажите.

- Ось, будь ласка, ознайомтесь.

Жахливий сон Тамари Володимирівни добігає кінця. Усе втрачене тепер у райвідділку. А перед очима знову і знову картина кількатижневої давнини. Тоді до її оселі постукав невідомий молодик і назвався правоохоронцем.

Тамара Володимирівна, постраждала:

- А паспорт вы можете показать? Я вытаскиваю папки и ему показываю. Он записал оттуда все. Потом я говорю - ну все? Можно уходить? - Я не уйду.

Песіонерка хотіла силоміць витурити непроханого гостя, та він виявився сильнішим. Спочатку спробував зачинити хазяйку у ванній кімнаті, потім перерізав дроти хатнього телефона і взявся нишпорити по закутках. Коли ж бабуся взялася гукати на допомогу...

Тамара Володимирівна, постраждала:

- Схватил меня и мой шарф, скрутил мне руки, а все остальное стал запихивать в рот. Он вытащил папку, где я показывала свои документы. А потом вытащил у меня из связки ключей ключ от наружной двери.

А далі зачинив господиню у помешканні і втік з паперами на її квартиру. Ледь жива пенсіонерка виповзла на балкон. Знесилену полонянку побачив місцевий двірник. Він одразу ж викликав ЖЕКівців і міліцію.

Євген Гоцуляк, перший заступник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- На сьогодні ця особа затримана, проводяться усі необхідні слідчі дії, які дають підстави вважати, що ця особа причетна до ряду інших подібних злочинів. Проживає в місті Києві, віком 23 років. Безробітній.

Зловмисника тепер судитимуть. А ось його жертва зізнається - лихо багато чому навчило.

Тамара Володимирівна, постраждала:

- Быть очень осторожными и не всему верить, что говорят. Я все-таки благодарна милиции. Я пережила что-то невероятное, я не могу сейчас ни спать, ни ходить.

Олександр Наумов, колишній правоохоронець:

- Учитывая, что родственники мало уделяют внимания и не бывают тут, то, наверное, приходил тот, кто это хорошо знает. Если пришел из милиции - лучше позвоните в милицию и узнайте, направляли его туда или нет.

Правознавці впевнені - ця історія ще не закінчена. Мовляв, будь-яке зникнення документів на право володіння житлом - це завжди  загроза. Тож пенсіонерці радять негайно звернутися до БТІ і написати заяву про тимчасову втрату документів.

Сергій Костира, правознавець:

- Якщо діє група аферистів і туди входить нечистий на руку нотаріус, усе робиться дуже легко. Якщо є оригінали документів, нотаріус проводить правочин, що дає право продавати житло або інше майно, дарувати, заповідати його.