Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 листопада 2013, 23:40 Афери
Аферисти дурять пенсіонерів у столиці
Аферисти дурять пенсіонерів у столиці

Масова афера у столиці. Шахраї видурюють гроші в людей під час вигаданих акцій. Жертви не тільки спустошують гаманці, а й виносять всі заощадження з домівок. За припущеннями - під гіпнозом.

Олену Михайлівну зупинили на вулиці, попросили кілька хвилин уваги.

- На остановке стоят два мужчины, прилично так одеты, один в возрасте, в дубленке, второй молодой.

Киянці запропонували пільгову картку в супермаркет і взяти участь у миттєвій акції. До розиграшу запросили ще одну жінку, яка стояла неподалік. Обидвом дали звичайні серветки, з кодом на пакованні. Для визначення переможниці чоловік кудись зателефонував, там сповістили приємне.

- Я выиграла машинку стиральную за 4 тысячи, а женщина сковородку.

Утім, щоб стати власницею товару, Олену Михайлівну попросили довести свою платоспроможність. Або ж приз забере суперниця. Та першою показала заощадження.

- Она говорит, что у меня больше денег, чем у этой женщины. Я стояла, разговаривала и внутри думаю: это мошенники, надо уходить, но я почему-то не могла уйти, понимаете.

А в голові пульсувала одна думка - показати гроші новим знайомим. Вона пішла по них додому. Ділки супроводжували аж до під'їзду. 

- Я прихожу домой - открываю двери, с улыбкой достаю денежку, и в паспорте была денежка, спокойно так в лифте еду, такая довольная. У меня было 3800, все деньги вынесла, которые были дома.

Й віддала новим знайомим. Їх поклали в конверт, до виграшу. На мить він зник з очей Олени Михайлівни, але потім паковання жінці віддали. Й спровадили з напуттям - відкрити його тільки в супермаркеті. Вже дорогою до крамниці жінка зателефонувала доньці.

- Она перезванивает уже в истерике - там никаких денег нет.

Замість гривень там були газетні папірці. Й наче полуда спала з очей. А до того, запевняє жінка, була наче під гіпнозом. 

- Мужчина постоянно руками вот так делал, он не замолкал, у него слова: деньги, скидочная карта, ваши бонусы.

Утім, міліціянти скептично ставляться до таких припущень. Афера ця, кажуть, як добре розіграна вистава. Дійових осіб четверо - жертва, підсадна качка, в цьому випадку - жінка, яка теж претендує на приз, і двоє ведучих.

Ольга Білик, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Як правило, шахраї - вони добрі маніпулятори, володіють певними психологічними прийомами, знають слабкості людські, одна з них - це спрага легких грошей.

Підтверджують - постраждалих від дій аферистів чимало. Це головно пенсіонери. Поки банду шукають, й не впевнені, що вона одна.