Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 вересня 2013, 00:30 Афери
У Сумах шахраї намагаються відняти у чоловіка квартиру
У Сумах шахраї намагаються відняти у чоловіка квартиру

За власну квартиру - з болгаркою в руках. Сум'янин має житло, проте чоловікові доводиться тинятися по сусідах або ночувати в притулку. Два роки тому містянина змусили підписати доручення на продаж оселі, а самого запроторили в циганське рабство аж у сусідню країну. Невільник утік, отримав нові документи й підтвердив, що він є власником помешкання. Та повернутися туди не може.

Григорій приходить до власної квартири не вперше. Та двері до неї йому зачинені - там інші мешканці.

- Хто вы такие? 

- Я владелец квартиры. 

- Сейчас милиция приедет.

- Давай со мной разговаривай.

- Та не хочу я с вами разговаривать, милиция приедет.

Історію, як тихого роботягу позбавили житла, знають усі сусіди. Тепер вони допомагають йому із одягом, їжею, ночівлею.

- Хороша людина, не вредний ніякий чоловік, тихий, спокойний, жив хорошо, ми жили сколько - ніколи ніяких конфліктов не було.

- Міліція і ще в гражданском забрали і одвезли, з циганом якимсь. Десь возили, били - розказував потом - він підписав всі документи.

- Гриша розказував, шо його вивезли в Росію, десь був за Росієй, робив на циганів і прив'язували його там, і били.

Це сталося 2 роки тому - розповідає Григорій. У нього вимагали гроші та папери на оселю. Коли не отримали, напоїли сильними препаратами і змусили підписати довіреність на сторонню людину.

Григорій Козолуп, постраждалий:

- Они меня под руку, участковый с этим цыганом, похитили, передали цыганам. Единственное, в том случае, что я мог сделать, я поставил подпись, совсем не соответствующую своей в паспорте, надеясь на то, что, когда я убегу, я смогу опротестовать эту сделку.

Аж ось на місці подій з'являються міліціянти: спочатку патрульні, потім оперативна група, слідчий, завітав навіть заступник керівника міського управління. Всі по черзі знайомляться з дійовими особами.

- Мы покупали договор. 

- Вы покупали договор?

- Не, квартиру, она была по доверености. Этот мужчина, как я понимаю, дал довереность там женщине и мы купили по доверености.

Роман Громов, адвокат постраждалого:

- На данный момент он собственник, подтверждается справкой, это они не зарегистрировали право собственности, наложен арест и пусть они нарушают.

- Я в гражданско-правовом поле не буду сейчас ничего говорить.

- А это не гражданско, статья 162, порушення недоторканості житла, власник надав документи, що він є власником цього житла. Там зараз знаходяться сторонні особи.

Андрій Байло, заступник керівника Сумського МВ міліції:

- Спокойно, мы щас разойдемся, вызовем их к себе и будем разбираться. И все спокойно будем разбираться.

Утім, на спокійне залагодження конфлікту ніхто з присутніх не сподівається. Відтіснивши нового мешканця та озброївшись "болгаркою", штурмують двері 27 квартири. Міліція не втручається.

Сусідка постраждалого: 

- В квартире абсолютно ничего нема. Квартира в страшном виде. Разорена. Разбита. Обстановку вывезли двома машинами, були ковры, була мебель. Було все.

Тим часом з помешкання швидко тікає 28-річний молодик - за документами саме він покупець оселі. Адвокат розповідає, це вже не перша його власність.

Роман Громов, адвокат постраждалого:

- Есть такой же случай похожий, это по Верховодько Оксане, также было завладение незаконным способом квартирой. Те же собственники - Бахметенко Андрей Олегович, и, естественно, по этому эпизоду тоже рассматривается дело в суде.

Кримінальну справу про ці квартирні афери розглядав суд, потім її надіслали на додаткове розслідування. Утім, мешканці певні, справжні шахраї в матеріалах не фігурують, а тому…

- Так усих можна. Оце ми старі, так оце тоже нам таке ждать, прийдуть, вивезуть кудись і…