Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 серпня 2013, 23:18 Афери
Шахраї прислали киянам липові квитанції
Шахраї прислали киянам липові квитанції

Новий вид комунальних послуг, за які змушені платити кияни, з'явився на житловому масиві Троєщині. Принаймні, квитанції з проханням внести гроші за дезинсекцію сміттєпроводу отримали сотні людей.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Рахунок за сплату дезінфекції сміттєпроводу отримали мешканці вулиці Маяковського на Троєщині. Сума: 12 гривень 47 копійок. Люди кажуть, квитанції підозрілі. Тож спробуємо з'ясувати, чи не липа це.

Марія каже, від тарганів у квартирі немає порятунку. Вони великі та чорні, бігають повсюди.

Марія, мешканка м. Києва:

- Вообще просто, они вот такого были размера, если честно, по ночам по квартире мне страшно было ходить, открывалась ванна и они просто разбегались.

Така сама проблема в багатьох квартирах цієї багатоповерхівки на Троєщині. Люди вирішили: навала зі сміттєпроводу. Його не дезинсекують, тож комахи там і плодяться. Зателефонували до ЖЕКу, аби допомогли. Після протруєння тарганів, кажуть мешканці, менше не стало. А вже за тиждень вони знайшли у своїх поштових скриньках дивні квитанції. На папірці зазначено - сплатити за боротьбу з комахами майже тринадцять гривень.

Марія, мешканка м. Києва:

- Валялась просто вот такая бумажка, ни к чему не прикрепленная.

Наталія, мешканка м. Києва:

- Они пришли в начале месяца, непонятно, что это за квитанция, я не поверила этой бумажке.

Валентина Миколаївна, мешканка м. Києва:

- Думаю, звідкіля вона прийшла, там тільки банк, куда платить, фамілії немає, нічого немає конкретного.

У місцевому ЖЕКу кажуть, останніми днями їм зателефонували сотні людей, деякі навіть внесли гроші. Проте, запевняють комунальники, жодних рахунків не розсилали. І називають квитанції липовими.

Олег Рудич, директор ЖЕКу №310:

- Звонили со многих домов. Такие работы проводят наши работники и это включено в тариф сам. Это неизвестно, что за квитанции, естественно, мы это не печатали, по этому поводу было обращение в милицию.

Правоохоронці кажуть: таке шахраювання щороку не рідкість. За цим фактом провадять перевірку.

Юлія Давиденко, помічник керівника Деснянського РУ міліції м. Києва:

- Власне, дані заяви ми відповідним чином зареєстрували, внесли до баз єдиного обліку інформації, з перспективою внесення до
реєстру досудових розслідувань, на разі, дані матеріали внесені до відповідної служби, яка компетентна в даних питаннях, вона буде розбиратися.

Свідок зі свого боку також намагався з'ясувати, хто надіслав людям липові квитанції. Утім, телефонний номер, записаний у платіжці, не закріплений за жодним оператором. Поїхати за зазначеною адресою нам теж не вдалося.

Вадим Ляхута, водій:

- У квітанції вказана вулиця Грінченка 4-а, треба поїхати перевірити, чи є там вказане товариство, яке прислало квитанції.

- В городе Киеве две улицы Гринченко, одна Бориса, вторая Николая, вот по улице Бориса есть есть номер 4, но нет номера 4-а, открываем Николая - тот же результат.

Комунальники застерігають: якщо ви отримали дивні квитанції, не поспішайте платити. Спочатку з'ясуйте - чи не творчість це чергового шахрая.