Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2013, 14:26 Афери
Бабуся - квартирна аферистка викрита у столиці
Бабуся - квартирна аферистка викрита у столиці

До редакції "Свідка" звернувся юрист вісімдесятирічної бабусі та схвильовано повідомив, що стареньку не впускають до її квартири. Жінка буцімто отримала житло у спадщину від чоловіка, з яким мешкала в цивільному шлюбі.

Ця жінка похилого віку стверджує, що прожила з дідусем вісім років у цивільному шлюбі.

Емма Казимирова, мешканка м. Києва:

- В моем возрасте уже расписываться? Хотя речь не об этом. Жили, помогали друг другу, общались, потому что он умный, образованный.

Після смерті пенсіонера Емма Казимирова оформила право власності на квартиру. Утім, заселитися не встигла - з'явилася його колишня дружина. З нею чоловік був розлучений 15 років. Проте, коли йому стало зле, жінка до нього повернулася, щоб доглянути.

Надія Тіткова, колишня дружина померлого:

- Я приехала и мы жили вместе, но уже официально не зарегестрированы. Жили вместе до самой его смерти. Эмма Александровна - это посторонний человек, который не имеет к этому жилью никакого отношения.

Юрист новоявленої бабусі переконує: в його підопічної є всі документи, щоб оселитися у квартирі.

Олександр Рутковський, юрист:

- Это документ, который подтверждает права собственности на квартиру номер 6 по Лесному Проспекту 12. Он зарегистрирован в государственном реестре.

Колишня дружина чоловіка Надія Тіткова впевнена: документ, що підтверджує право власності на житло, Емма Казимирова отримала завдяки афері. А сама бабуся - знаряддя в руках людини, котра хоче загарбати столичну квартиру. Незадовго до смерті дідуся консультував лікар. Він був другом старого й намагався оформити помешкання на себе, та не встиг - розповідає пані Надія. Пацієнт раптово помер. За звинуваченнями жінки, медик поцупив документи на житло, а коли зрозумів, що вони йому не знадобляться, пообіцяв віддати.

Надія Тіткова, колишня дружина померлого:

- Я позвонила опять-таки этому его другу, Александру Николаевичу, и говорю - вернете ли вы мне докумены? Он мне говорит, сейчас вам привезут. Очень жаль, что не успел нотариус приехать. Привезут. Звонок в дверь, я открыла. Передо мной стояла женщина.

Ось так пані Надія побачила "нову пасію": Емма Казимирова назвалася цивільною дружиною пенсіонера. Сусіди ж одностайно твердять - ця жінка ніколи не була поруч з чоловіком, котрий помер.

Валентина Омельченко, сусідка:

- Ніколи я її не бачила. Я ж вам говорю, щас би побачить лице, яка вона. Вона сюди ніколи не приходила. Може хіба приходила ночью, чи я знаю коли.

- Бачила Надєжду, а другой женщини я не бачила. І тут всі підтвердять у цьому домі.

Що ця історія - квартирна афера, не сумнівається адвокат колишньої дружини чоловіка.

Ярослав Яценко, адвокат:

- Документи на квартиру, оригінали, у моєї клієнтки викрав друг сім'ї. Там є група осіб. Тобто оця Казимірова, яку в день смерті вперше побачила Тіткова. Це лікар, який лікував Ігоря Борисовича до смерті. В даному випадку пройшли всі суди і незрозуміло яким чином, точніше в нашій державі зрозуміло яким, визнано право власності на цю квартиру за тією жінкою, яка ніколи не бачила навіть при житті і при смерті померлого.

Колишня дружина подала касаційну скаргу до вищого спеціалізованого суду України та чекає на його рішення.