Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 липня 2013, 23:45 Афери
Меблева афера у столиці
Меблева афера у столиці

Меблева афера на півмільйона гривень. У столиці солідна фірма назбирала замовлень з клієнтів на виготовлення меблів. Втім, у зазначені строки люди так нічого і не отримали. Ошукані клієнти чекають своїх замовлень ще з початку 2012 року. Втім поки нічого, окрім обіцянок, люди не отримали.

Замовлені кухняні меблі обійшлися Наталі більше ніж у 50 тисяч гривень. Але за півтора року жінка не отримала ані омріяних шафок, ані грошей.

Наталя Филипова, постраждала:

- Кухню я заказала себе 25 ноября 11 года. Заплатила первый взнос 70%, а потом уже в декабре, 25, доплатила полную сумму, обещали мне ее поставить в 12 году 8 марта. Мне никто не звонил их сотрудников, я набрала и мне сказали, что ваша кухня задержится на неделю, две.

Так годували обіцянками ще 1,5 місяця. Тоді Наталя написала заяву, щоб повернули сплачене. Згодом дізналась - невдоволених клієнтів десятки.

У Ярослава історія схожа - торік у січні заплатив 20 тисяч гривень, однак у зазначений договором термін меблів так і не отримав.

Ярослав Мартинов, постраждалий:

- Два месяца мы прождали, как по договору нам обещано было, через два месяца начали наведываться туда, звонить, никаких действий с их стороны не было.

Чоловік подав позов до Господарського суду. Лише тоді представники фірми схаменулися й запропонували клієнтові мирову угоду.

Ярослав Мартинов, постраждалий:

- По этой мировой угоде мы в течении месяца должны были частями от Корчинского получить деньги на наш расчетный счет. Понятное дело, что прошел месяц, мы ничего не получили на нашу карточку.

Від дня підписання угоди минуло 7 місяців, та навіть попри рішення суду клієнт так нічого й не отримав. Невдоволені люди ще рік тому писали скарги до прокуратури.

Влада Горкава, старший прокурор прокуратури Деснянського району:

- Прокуратурою Деснянського району скеровано обвинувальний акт до суду, стосовно власника мережі меблевих магазинів Ярес, який, зловживаючи довірою громадян, заволодів грошовими коштами понад півмільйона гривень. Це 192 стаття КК, заволодіння майном, без ознак шахрайства.

За такі дії власникові меблевих магазинів загрожує лише штраф. За грати він не сяде. Ошукані клієнти не розуміють, чому.

Наталя Филипова, постраждала:

- Хотелось бы, конечно, если он не в состоянии вернуть деньги, чтобы его просто посадили по 190 статье, это простое шахрайство.

Ярослав Мартинов, постраждалий:

- Как может человек года три собирать деньги, иметь очень много врагов, как минимум несколько десятков, и все инстанции знают об этих правонарушениях, и себе спокойно работает дальше.

У фірмі, яка й досі працює, нам пояснили - меблів не поставили, бо були затримки. Але всі замовлення виконають. Колись.

Олександра Думітрак, юрист меблевої фірми:

- Такого, що нікому нічого не поставляють, такого не буває. Виробництво меблів складний процес, можуть бути затримки з боку наших постачальників, може бути відсутність протягом тривалого часу якогось матеріалу.

Чому ж за невиконані замовлення не повертають коштів, пояснюють просто: 

- Я не думаю, що є вся сума, щоб так усе повернути, сьогодні буквально, але обов'язково працюємо, щоб усе виконати.