Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 липня 2013, 22:12 Афери
Літню киянку викрали з психлікарні заради квартири
Літню киянку викрали з психлікарні заради квартири

Із столичної психоневрологічної  лікарні №3, що у Глевасі, викрали пенсіонерку. Так вважають родичі хворої на шизофренію бабусі, про яку пару тижнів тому вже розповідала программа Свідок. Люди впевнені - старенька  потрапила до лабет квартиниих шахраїв, її життя - в небезпеці.

Киянку Олену Грищенко журналісти Свідка зустріли біля райвідділку міліції.

Олена Грищенко, невістка зниклої:

- Сейчас я иду подавать заявление по поводу исчезновения моей свекрови Грищенко Валентины Дмитриевны. Странного исчезновения. Фесенко Дана Анатольевна преступным образом выкрала ее и неизвестно, где она в данный момент находится и жива ли она вообще.

Долею психічно хворої пенсіонерки Валентини Грищенко вже переймалася програма Свідок. Саме на її квартиру у престижному районі столиці поклали око шахраї. Зловмисники підписали з бабусею договір про довічне утримання. У цьому засвідченому в БТІ документі  помешкання старенької оцінено аж у шість тисяч гривень.

Олена Грищенко, невістка зниклої:

- Стали выяснять и оказалось, что мама находится в психлечебнице, куда отправила ее вот эта опекунша. Она договорилась с врачами о том, что маму кроме нее никому не выдавать, согласно договора о пожизненном содержании.

Коли ж близькі отримали дозвіл забрати жінку з лікарні, її там не виявилося - родичів випередили.

Сергій Костира, правозахисник:

- Предоставила еще раз документ без оригинала паспорта и других документов, подтверждающих правомочность ее действий, попросту выкрала из психиатрической лечебницы Грищенко Валентину Дмитриевну и исчезла в неизвестном направлении.

Чому психічно хвору пенсіонерку запросто віддали чужій людині, Свідок намагався дізнатися з перших уст.

- Назад! - Добрий день! - Я сказав назад! - А хто ви такий?

Та виконавець обов'язків керівника медичного закладу від спілкування з журналістами категорично відмовився. На думку правознавців, на те є вагомі причини.

Сергій Костира, правозахисник:

- В данный момент назначена судом психиатрическая экспертиза, которая указывала бы, что на момент подписания данного договора Грищенко страдала психическими расстройствами и шизофренией. Избежать этого они могли только одним способом - выкрасть бабушку. И не дать провести экспертизу.

Доля Валентини Грищенко хвилює її рідних. Вони сподіваються, що шахраї не піддадуться на спокусу фізично розправитися зі старенькою і повернуть її додому. Зниклу жінку вже оголосили у всеукраїнський розшук.