Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 липня 2013, 22:55 Афери
У Сумах шахрай виманював у дітей мобільні телефони
У Сумах шахрай виманював у дітей мобільні телефони

Телефон - за 5 гривень, без погроз та насильства. У Сумах шахрай просив мобілки у дітей - немовби заради термінового дзвінка. А щоб школярі не сумнівалися в його чесних намірах - за користування сотовим платив 5-10 гривень. Однак потім - з телефоном в руках - швидко зникав.

Батьки купують своїм чадам мобільні телефони, аби тримати з ними зв'язок. Та тільки-но чують у відповідь - "абонент поза зоною", не на жарт хвилюються й кидаються на розшук.

Оксана Сергіївна, мати постраждалого:

- Выходя на баскетбольную площадку, мой ребенок уже шел оттудова, т.е. расстроенный, заплаканный. Я начала узнавать причину, что случилось -  он сказал, что только что, вот как раз в этот момент незнакомый мужчина забрал у моего ребенка телефон.

Син розповів - до їхньої футбольної команди попросився дорослий. Трохи поганяв м'яча й поскаржився на незручне взуття.

Іван, постраждалий:

- Мы гуляли в футбол, он попросил у меня телефон, чтобы он позвонил своей жене, шоб он переоделся на буцы. Я ему дал свой телефон, он ушел и я его не видел. 

Жінка написала заяву до міліції. Там не здивувались - схожих випадків з десяток. Невдовзі шахрая впіймали.

Гарій Чалий, слідчий відділу Сумського МВ міліції:

- Затриманий обирав своїми жертвами здебільшого малолітніх, в зв'язку з тим, що їх психіка була ще не повністю сформована, тому вони більше йшли на контакт до незнайомих людей. При цьому, якщо малолітній не йшов на контакт, він пропонував йому певну нагороду для використання його телефону.

24-річний молодик звільнився з місць позбавлення волі менше року тому. Свій перший термін теж відбував за шахрайське заволодіння мобілками. Тоді його жертвами стали 2 десятки громадян. Та, певно, за гратами втратив навички. Нині йому знову світить до 3-х років тюрми.

Затриманий:

- В принципе каюсь, действительно каюсь, потому что второй раз не хотелось, я знаю, что буду сидеть. Просто жалко родителей, чтоб они там не переживали.