Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 липня 2013, 23:59 Афери
Викрито аферу з іномарками з Литви
Викрито аферу з іномарками з Литви

Велика автомобільна афера. Ділки, що продавали нерозмитнені авта, нагріли людей на сотні тисяч доларів. Як виявилося, у більшості випадків фірм, від яких начебто ввозили іномарку з закордонною реєстрацією, просто не існує. Відтак, всі документи на транспорт - просто липа і машини їздять українськими шляхами незаконно. Покарання за таке порушення - вилучення іномарки.

Власник престижного БМВ Валентин не розуміє, чому ДАІвці зупинили саме його авто.

- Будь ласка, посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію на транспортний засіб.

- Товарищ ГАИшник, я прошу назвать причину остановки.

- Відпрацювання Київської області.

- Покажите документы.

- Офіційна інформація знаходиться на сайті ДАІ України.

Та зупинили чоловіка не випадково. На його машині литовські номерні знаки. Сьогодні Литва - один з найбільших постачальників іномарок на вітчизняний ринок. В Інтернеті багато пропозицій купити авто з Прибалтики, не виїжджаючи за межі України. Але продавці "забувають" нагадати покупцям найголовніше - документи на автомобіль фальшиві.

Дмитро Доброгурський, співробітник державної митної служби України:

- В момент пересечения таможенной границы Украины транспортное средство было ввезено по поддельным, по поддельной доверенности. В настоящее время таких фактов стало очень много и нужно проводить мероприятия по соблюдению законности на данном направлении.

У водія Мерседеса теж подив на обличчі.

- Проводится проверка по законности нахождения на территории Украине транспортного средства.

Водій Мерседеса:

- Уже не проверка, а уже утверждение, что я нахожусь на незаконных основаниях на машине, приватность которой организована на коммерческую компанию в Литве. Граждане, имеющие власть от державной мытной службы Украины, утверждены в том, что я уже нахожусь на этой машине здесь незаконно.

Кримінальна оборудка з продажу іномарок без розмитнення доволі проста. Закордонна фірма, якої насправді не існує, від свого імені надає липову довіреність на авто, яке задешево продають в Україні. Однак щасливі українські власники недорогих машин не знали, що фактично купували автівки з фальшивими документами, що можуть знаходитися на території країни не більше двадцяти днів.

Дмитро Доброгурський, співробітник державної митної служби України:

- Есть ориентировка по двум предприятиям литовским - это фирма Свиткелис и фирма Десос. Транспортные средства данных юридических фирм перемещаються по территории Евросоюза с использованием доверенностей, полученых незаконным путем.

Тепер на любителів хитрих схем чекає неприємний сюрприз.

Дмитро Доброгурський, співробітник державної митної служби України:

- Судья уже выносит решение: либо конфискация в доход государства транспортного средства, либо наложение штрафа на лицо, которое управляло транспортным средством на территории Украины.

То ж перш, ніж пристати на заманливу пропозицію купити за безцінь престижну іномарку, слід подумати, а чи не доведеться потім залишитися ні з чим.