Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2013, 23:16 Афери
У Донецьку засудили шахрая, але гроші жертвам не повернули
У Донецьку засудили шахрая, але гроші жертвам не повернули

У Донецьку засудили афериста, який привласнив гроші довірливих пенсіонерів. Шахрая посадовили за грати на 10 років, а грошей людям так і не повернули. Щоб отримати свої кревні, вкладники ладні звернутися до Європейського суду.

Вирок суддя зачитувала п'ять днів. Увесь цей час люди жили надією на повернення грошей.

Петро Церкозенко, постраждалий:

- Я хотел внучке своей, чтоб квартиру она купила. И вот я старался, и ничего не вышло. Деньги, которые я собирал, и все это ушло этим бандитам.

Таких, як пан Петро, за 2 роки існування спілки назбиралося 9 сотень.

Любов Соменко, постраждала:

- Зачем государство ему выдавало лицензию на госдеятельность. Это не мы ему выдали лицензию. Вкладчикам нужно вернуть деньги, потому из-за него 71 человек отправился на небеса.

Люди не можуть повернути своїх вкладів понад 5 років. 2008-го "Спілка пенсіонерів України" припинила своє існування в Донецькій області, а наступного року її директор опинився в СІЗО. Тоді стало відомо, що він укладав договори на оформлення позик і вносив до них неправдиві відомсті про кредитування фізичних осіб. Після отримання коштів, зазначених у документах, витрачав їх на власні потреби - придбав будинок та авто.

Людмила Лівочка, суддя Ворошилівського районного суду м. Донецька:

- Суд постановил: Арушаняна Тиграна признать виновным и подвергнуть наказаниям по части 5-191 УК в виде десяти лет лишения свободы с лишением права занимать организационные и распорядительные, административно-хозяйственные должности, с конфискацией всего имущества.

Постраждалими суд визнав не вкладників, а установу, в якій працював підсудний. Тож видурених у людей похилого віку 8 мільйонів гривень він має повернути до "Спілки пенсіонерів України". Таке рішення обібраних шокувало. Вони досі сподіваються повернути своє. Мають намір дійти до Європейського суду з прав людини.

Дмитро Верзилов, представник постраждалих:

- Мы будем требовать деньги с государства. Я уверен, что только Европейский суд сможет защитить наших пенсионеров. Веры в донецкие суды, сегодня процесс показал, не существует правосудия и судов.

У прокуратурі поки не визначилися - чи погоджуються вони з вироком.

Денис Натеса, прокурор Ворошиловської районної прокуратури м. Донецька:

- Вказаний вирок потребує опрацювань прокуратурою для вивчення його та аналізу з точки зору законності вказаного рішення. На це законодавець дає 15 діб. Протягом цього строку вказаний вирок і буде вивчено.

Сам підсудний, Тигран Арушанян, так і не визнав своєї вини. З його слів, люди втратили вклади через світову кризу.