Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2012, 11:03 Афери
У Сімферополі 17-річний підліток інсценував пограбування, щоб сісти за грати
У Сімферополі 17-річний підліток інсценував пограбування, щоб сісти за грати

Трагікомічна пригода сталася в Сімферополі. 17-річний недоук, що вкрав гроші в татуся, вирішив сісти у в'язницю, щоб урятуватися від батьківського гніву. Хлопчина придумав та втілив у життя сценарій пограбування з власною участю. І залучив до інсценування товариша.

Напередодні Олександр поцупив у батька 3 тисячі гривень, поїхав до Одеси і прогуляв усе до копійки. Повернувшись до Сімферополя, юнак зрозумів: уникнути важкої розмови з батьком не вдасться. Краще - у в'язницю, ніж додому, вирішив хлопець.

Андрій Марусич, слідчий Київського РВ міліції м. Сімферополя:

- Побоявшись, что у него будет конфликт с отцом, он ничего лучшего не придумал, как попасть в тюрьму. Он попросил своего друга, чтобы тот написал на него заявление о якобы похищении мобильного телефона.

Товариш погодився. Молодики ретельно обміркували деталі спецоперації й почали діяти.

Андрій Марусич, слідчий Київського РВ міліції м. Сімферополя:

- Чтобы это было правдоподобнее, он нанес своему другу два удара в область глаза.

Потім до міліції зателефонували з повідомленням про пограбування. Коли на місце події прибули міліціянти, псевдопостраждалий сів у патрульну машину, й разом з міліціянтами рушив шукати кривдника.

Фелікс Саакян, співробітник патрульної служби Симферопольського МУ міліції:

- Был замечен гражданин, который при виде служебного автомобиля попытался скрыться во дворе. Данный гражданин был задержан, которого заявитель узнал, как лицо, которое совершило в отношении него грабеж, и при личном досмотре в присутствии понятых был обнаружен телефон, который был отобран открыто у данного гражданина.

Обох доправили у відділок, де приятель, як і планували, написав заяву на Олександра. Та далі події стали розвиватися не за сценарієм вигадливих хлопців. Вони почали плутатися в свідченнях, й незабаром міліціянти впіймали підлітків на брехні. Справу таки порушили, але не за пограбування, як сподівалися друзі.

Андрій Марусич, слідчий Київського РВ міліції м. Сімферополя:

- Что самое интересное, за инсценировку грабежа будет нести ответственность не инициатор, а его друг.

Акторських здібностей хлопців міліціянти не оцінили. За неправдиве повідомлення про злочин юнак може на два роки потрапити у в'язницю.