Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2012, 23:06 Афери
У Києві двох продавчинь звинуватили у привласненні грошей
У Києві двох продавчинь звинуватили у привласненні грошей

Довіряй, але перевіряй. Якщо вас беруть на роботу і пропонують стати приватним підприємцем, не поспішайте, аби не вскочити в халепу. Для двох киянок така співпраця закінчилася чималими борговими рахунками.

Від 2009-го Тетяна працювала продавчинею. Жінка раділа хоч і маленькому, але стабільному заробітку. Саме тому й не сперечалася, коли керівниця попросила оформитись приватним підприємцем.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- Она сказала: все у неё сотрудники будут открывать ЧП, потому что ей невыгодно платить налоги.

За рік продавчиня вирішила звільнитися.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- 162 тысячи 556 гривны 93 копейки.

Це не преміальні і не вихідна допомога. У листі Тетяну фактично звинуватили у привласненні чужих грошей. Дорого коштувало звільнення й Тамарі, яку рік тому так само вмовили на підприємницьку діяльність.

Тамара, мешканка м. Києва:

- Я должна 50 тысяч 275 гривен 37 копеек.

Це помста за відмову працювати на умовах оформлення приватного підприємства, вважають жінки. Адже до звільнення до їхньої роботи не було жодних претензій.

Тамара, мешканка м. Києва:

- Мы продавали, и, минимум, раз в неделю приезжал водитель и забирал у нас деньги. Он привозил товар, допустим, в четверг. За три дня (понедельник, вторник, среда) мы отдавали деньги.

Олександр Плахотнюк, правознавець:

- Якщо людина дає першу партію товару другу партію товару, і якщо говорять, що гроші не поверталися. Не зрозуміло, для чого давати наступні, якщо гроші не поверталися. Але якщо давалися. Це підтверджує нехай не на пряму, а косвенно те, що гроші поверталися.

За словами правників, жінки припустилися помилки, коли не фіксували розрахунків. Але заспокоюють. Довести їхню правду можуть свідки. А ось і свідок. Євген Леонідович саме той водій, котрий останні три роки привозив товар і забирав гроші.

Євген Леонідович, мешканець м. Києва:

- Заезжал привозил товар девочкам. И девочки отдавали выручку, и я отдавал.

- Сколько там было, яким чином це відбувалося?

- Без накладных. Тупо в конверт ложили деньги, я относил хозяйке.

Звідки ж у продавчинь такі борги - спробувала пояснити телефоном колишня роботодавця Тетяни і Тамари. Попри велику кількість свідків, вона переконує: на роботу жінок ніколи не наймала.

Наталія Годунова, підприємець, телефоном:

- Они что, у меня работают?

- А вони у вас взагалі не працювали?

- Они у меня не працювали. Это есть частный предприниматель. Этот человек купил у фирмы товар и не рассчитался.

- Вони ж у вас працювали, і ви їх попросили оформити ЧП. Они у меня никогда не работали, і я нікого не просила. Просто есть ЧП, который сказал: "Вот, мы являемся ЧП, не могли бы вы нам продать товар?"

Тамара і Тетяна в розпачі, кажуть, постраждали через свою довірливість. Юристи ж радять звертатися до правоохоронців. Якщо борги вигадані, фахівці з'ясують це дуже швидко.