Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 січня 2012, 17:35 Афери
На Івано-Франківщині у звичайній сільській хаті розливали горілку десятка відомих брендів
На Івано-Франківщині у звичайній сільській хаті розливали горілку десятка відомих брендів

Мешканці Івано-Франківщини заробляли на горілці. Фальсифікованій. У звичайній сільській хаті розливали продукцію з десятка відомих брендів. Захистити свій товар від підроблення справжнім виробникам не допомагала навіть хитра тара з дозаторами. Її сільські ґуральники навчилися наповнювати на раз!

"Цісарська", "Хортиця", "Вожак" - загалом близько десятка відомих в Україні брендів. Та тільки на смак - однаковісінькі, бо розливали у пляшки розбавлений спирт з однієї діжки.

Тарас Дрогомирецький, керівник відділу Галицького РВ УМВС:

- В значних розмірах виявлена сировина, а саме - спирт, який зберігався в пластикових 200-літрових бочках, які вона розводила і виготовляла алкогольні напої.

Виготовляла фальсифіковану втіху пияків господиня цієї хати в Галицькому районі. Тут усе свідчить про розмах виробництва: порожня тара, корки, акцизні марки.

Правоохоронець:

- Акцизні марки - з однаковими номерами, без голограм і інших розпізнавальних знаків, є таких значна кількість тут.

Сумнівна продукція довго не стояла. По кілька десят пляшок щодня - це лише відома частина бізнесу. Інші шляхи збуту ще шукають правоохоронці.

Затримана:

- Приходять люди.

- І не нарікають на якість?

- Скарг не було.

- І по скільки продаєте?

- Так не можу сказати.

- А скільки?

- Десь півроку.

Винахідливості селян правоохоронці дивуються - вони примудрилися наливати спирт навіть до пляшок із дозаторами.

Правоохоронець:

- Є саморобний кустарного виробництва ящик, в який заставляють пляшки і розведений спирт, щоб не витікав, от є решітка, і так набирався в пляшки розведений спирт.

Тепер власникам підпільної гуральні доведеться заплатити кілька десят тисяч штрафу, чи навіть сісти за грати, якщо саморобна продукція становила небезпеку для здоров'я чи життя людей.