Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 січня 2012, 12:02 Афери
На Луганщині "соцпрацівниця" винесла усі заощадження 93-річного дідуся
На Луганщині "соцпрацівниця" винесла усі заощадження 93-річного дідуся

Довірливий самотній пенсіонер - найліпша жертва для шахраїв. Звістка про підвищення пенсії змусила луганського ветерана забути про обережність. Радісний господар впустив до будинку соцпрацівницю, а провів - дурисвітку, що винесла з гостин дідового гаманця.

У старенькій хаті 93-річний Борис Володимирович - єдиний господар. Дружина померла, дочка загинула. Онуки далеко, і до дідуся приїздять рідко. Єдині гості в будинку - соцпрацівники. Тож, коли до дверей постукала миловида жінка, аж ніяк не здивувався. Лише на мить засумнівався: досі її не бачив.

Борис Володимирович, постраждалий:

- Она мне сказала так: "Я из райисполкома. Сейчас предстоит повышение вашей пенсии как инвалида. Мы проверить хотим, выяснить, документы есть или нет".

50 гривень до пенсії як інвалідові Великої Вітчизняної. Можлива надбавка сумніви старенького розвіяла вщент. Жінка привітно усміхалася, і господар, не вагаючись, запросив гостю до будинку. Тут витяг кителя з нагородами: три Ордени Слави, 15 медалей… усі документи, навіть заяву заповнив. Нарешті, соцпрацівниця простягла гроші.

Борис Володимирович, постраждалий:

- "Мне дали по 50 рублей, я вам буду выдавать. Но у меня 200 рублей, будет у вас сдача?" А я кошелек достал из-под подушки. Посмотрел, говорю, есть. И положил обратно. Нужно ж было в карман положить.

Представниця районної влади швидко зазбиралася, наостанок пообіцяла за місяць повернутися. Вже пізно ввечері, вкладаючись спати, пенсіонер за звичкою сунув руку під подушку - перевірити, чи на місці гаманець. Та грошей він не знайшов. Хто вкрав - збагнув одразу. Кинувся до міліції. Тепер шахрайку шукають. Та знайти кривдницю ветерана нелегко. Єдине, що правоохоронцям лишається - радити, як уберегтися.

Михайло Федорчук, керівник карного розшуку Кам'янобрідського РВ міліції м. Луганська:

- В случаи прихода к вам социальных работников тщательно проверяйте их удостоверения, а также созванивайтесь с их непосредственными руководителями, которые подтверждали бы их подлинность.

Дисконтні картки з великими знижками, надбавки до пенсії, обмін грошей нового зразка, пристріт… Приводів багато. Єдина мета - виманити заощадження! Таких гостей правоохоронці радять, не вагаючись, спроваджувати та одразу телефонувати до міліції.