Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 листопада 2011, 12:01 Афери
Миколаївські ріелтори-аферисти привласнювали гроші від продажу чужих квартир
Миколаївські ріелтори-аферисти привласнювали гроші від продажу чужих квартир

Продати дешево і з надприбутками - фінансові дива провертали миколаївські ріелтори. Вони продавали квартири за видуреними в господарів дорученнями. Власники нерухомості отримували копійки, а весь виторг кмітливці ділили між собою. Та красива шахрайська романтика, зазвичай, нетривала.

Ріелтори із соціальної служби. Так своїм жертвам представлялися дві жінки. Дивне поєднання двох різних структур нікого не насторожувало. Адже кожного, кого обирали шахрайки, турбувала лише єдина проблема - брак коштів. Наркомани, любителі хильнути і просто відчайдухи з величезними боргами. Перед 38-річним Ігорем махінаторки постали, наче феї. За комунальний борг на 10 тисяч гривень ЖЕК пригрозив чоловікові відібрати його двокімнатну квартиру. Жінки пообіцяли владнати проблему.

Ігор, постраждалий:

- Ну, я был, я не знаю, или в шоке, или что, из-за того, что квартиру забирают. Ну, вроде, общение с ними было, да, приятное. Они так культурно вели себя, и всё. Они предложили написать на них доверенность, и они все обменяют, у меня будет квартира с доплатой, и они возьмут свои проценты небольшие.

Чоловікові одразу дали трохи грошей, повезли за місто, там і оселили. Сказали, це тимчасово, поки з продажем-купівлею розберуться.

Ігор, постраждалий:

- Первую ночь там переночевал. Утром в 4 часа проснулся и понял, что что-то не так. Нашел их и сказал, чтобы они отдали мой паспорт, ключи. Ключи они мне дали, и сказали, что паспорт сейчас привезут.

Повернувшись до своєї оселі, став чекати. Заснув. Будили господаря троє правоохоронців, троє лікарів та одна з добрих "чарівниць-ріелторок". Тільки тепер жінка називалася сестрою чоловіка і запевняла всіх, що в родича біла гарячка. П'яний, сестру збоченкою обзиває, про квартирні оборудки белькоче. Медбрати лише в діагнозі переконалися. Буйного перевезли до лікарні, там тримали три тижні. За цей час свою чорну справу ріелтори вже встигли провернути - помешкання продали. У райвідділку "соцпрацівниці" тепер переконують: усе по-чесному.

Оксана Бринза, слідчий Центрального РВ міліції в Миколаївській області:

- Они считают, что они действовали на основании закона, все их действия законны, мотивируя это тем, что они отбирали у лиц, которым принадлежали эти квартиры, расписки о том, что они получили деньги за проданную квартиру. Однако данные расписки не были нотариально заверены, составлялись также без свидетелей, то есть, никакой юридической силы они не имеют.

Слідчі з'ясували: в такий шахрайський спосіб жіночий дует продав квартири, принаймні, п'ятьох власників. Максимум, що віддавали господарям - 400 доларів завдатку. Після реалізації нерухомості з усім виторгом зникали. Утім, швидкі надприбутки для жінок тепер обернуться на тривале ув'язнення. Ось тільки ошуканим від того не легше. Продане житло повернути неможливо.