Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 вересня 2011, 13:43 Афери
На Київщині племінник залишив під відкритим небом свого дядька-інваліда
На Київщині племінник залишив під відкритим небом свого дядька-інваліда

На Київщині небіж зробив волоцюгою власного дядька-інваліда - продав його хату й кинув родича просто неба. Сусіди кажуть: молодик діяв вкупі з аферистами.

У Нових Петрівцях це місце називають громадським туалетом. Нині ж тут мешкає Олександр. Такі апартаменти має завдяки родичам. Ті скористалися з доброти його покійної матері. Спочатку прихистку попросив двоюрідний брат, згодом з'явився його син і назвався господарем.

Олександр, безхатченко:

- Он работает в американцев, живет в Киеве. Ни в чем не нуждается. Ко мне приехал, как будто не видит меня. "Здесь вот я хату продав, будет здесь двухэтажный дом". Я говорю: "Сережа, это моя батькивщина, какое ты имеешь основание?" А он говорит: "У меня дарственная".

Сусіди за голову хапаються. Після смерті матері садибу успадкував Сашко. Його двоюрідний небіж навіть прописаний тут не був.

Лідія Іващенко, мешканка с. Нових Петрівців:

- Сергій став через батька, який незаконно проживав. Через цього батька став власником. Хто на нього переписав?

Новий власник про спадкоємця Олександра чує вперше. Коли купував ділянку, спілкувався з Сергієм. Та й якби були проблеми, у сільській раді не дозволили б цього зробити.

Олександр, новий власник будинку, телефоном:

- Всі папери з боку колишнього власника хто підписував? Сірожа. Всі документи на ньому, і сільсовет переписав на нього всі документи. Ця людина получила гроші.

Сільський голова у відпустці. Секретар на виїзді. Ситуації з Сашком ніхто не коментує. Поза камерою розповідають: чоловік сам винен. Переписав майно й пошився в дурні.

Антон Кайтанюк, мешканець с. Нових Петрівців:

- Сільська рада має відстежувати такі моменти: в нас є і орган попечітельства за похилими людьми, за такими, як Сашко, адже він є інвалідом. Сільська рада знала, що тут проживав Левченко Сашко, і чому племінник Сергій став власником - мала з'ясувати.

Олександр розповідає: родичі все добре спланували. Два роки тому вигнали його на вулицю. Відтоді призвичаївся до горілки. Саме з цієї вади скористалися брокери.

Олександр, безхатченко:

- Брокерши, две сестры меня подкупили. "Мы продадим твой участок и купим, только не в Петровцах, новый дом". И как в воду канули. Я ж любитель чарочки, Господи, простите. И под чарочкой подписал бумаги.

Люди погоджуються: їхній односелець сам винен. Проте в Нових Петрівцях це не єдиний випадок. Місцеві переконані: влада замість запобігати тільки сприяє аферистам, адже земля в селі на вагу золота.