Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 вересня 2011, 15:31 Афери
В Одесі затримали зловмисника, який знімав держномери з автомобілів
В Одесі затримали зловмисника, який знімав держномери з автомобілів

Ви збираєтесь сісти в автівку, а поїхати - зась: на машині відсутні державні номери! В таку халепу вскочили з десяток одеситів. Викрадача автомобільних знаків постраждалі навіть в обличчя не бачили - діяв через Інтернет.

Чужі автівки, припарковані в одеських дворах та на вулицях, не давали спокою безробітному киянинові. 35-річний нероба вигадав, як заробляти на чужому добрі. Вночі відкручував державні знаки - і ховав їх. Діяв, як Фантомас: по собі щоразу залишав записки.

Затриманий:

- Оставлял на лобовом стекле записку с адресом с электронной почтой, после чего сам номер я прятал недалеко от машины, и ждал письмо на электронную почту. Когда приходило письмо от человека, я предлагал ему вернуть эти номера, но уже за вознаграждение.

Жертвами зловмисника стало з десяток автомобілістів. За повернення одного номеру правив 100-150 гривень, тож заробив близько тисячі. А віртуальні гроші, що власники машин перераховували як винагороду, знімав готівкою через банк.

Олександр Докійчук, заступник керівника підрозділу Одеського МУ міліції:

- После поступления денег на его счет он в письменном виде указывал местонахождение государственного номера. После этого данный гражданин обналичивал данную сумму через веб-мани. По данному факту возбуждено уголовное дело, по ст. 185, ч. 2 - кража имущества граждан.

Ще двох злодіїв затримали під час спроби зняти номерні знаки у сквері Віри Холодної - за сотню метрів від міського управління МВС. Заправившись оковитою, чоловіки завзято відривали номери, щоби здати їх до пункту приймання брухту. Та ба - самі опинились в залізних кайданках.