Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 серпня 2011, 15:59 Афери
На Луганщині затримано групу циган-фальшивомонетників
На Луганщині затримано групу циган-фальшивомонетників

Про великі гроші мріяли сільські цигани з Луганщини. Та заробити їх не намагалися - вирішили надрукувати. Мафіозні плани викрила місцева продавчиня: розгледіла підробки, й викликала міліцію.

Як у кіношній Малинівці, так у луганській Байдівці гроші підприємливі спритники малювали самі. Щоправда, багатіли на такій творчості недовго. Місцева продавчиня віддала товар, отримала банкноти й запідозрила недобре. Вибігла за покупцями - а вони сіли в машину й подалися геть.

Віра Владимирова, продавчиня:

- Я йому там сказала, чтоб он дал 4 рубля за сок. А він показав мені пачку 200 купюр. Вот что-то меня толкнуло. Вот внешность его. Вот как гипноз. Просто когда он был в магазине, не могла ничего сделать. От як він вийшов, побігла вдогонку за машиной. Но они сіли й поїхали.

Коли продавчиня бігла за машиною, встигла запам'ятати і марку, і номера авта. Як повернулася - одразу зателефонувала до міліції. Там невдовзі виявили підозрюваних фальшивомонетників, що вже мчали на гастролі в сусідній район.

Віталій Тертичний, співробітник відділу ДАІ Старобільського РВ міліції:

- Был обнаружен данный автомобиль, возле которого находилось двое неизвестных лиц, после чего нарядом ГАИ Старобельского района были задержаны данные лица. Задержанными оказались двое лиц, граждан Украины цыганской национальности.

Перед затриманням ромали встигли реалізувати кілька фальшивих банкнот на базарі. Згодом правоохоронці вилучили 30 тисяч підроблених гривень.

Аскяр Лайшев, керівник Старобільського РВ міліції:

- В настоящее время изъятые купюры направлены в НИИКЦ Украины в Луганской области для того, чтобы определить являются ли они поддельными, или нет и определить квалификацию содеянного ими противоправного поступка.

Цигани пояснили, що виробництво грошей налагодили вдома. Для цього купили спеціального паперу та принтера, щоб виготовляти фальшивки й реалізовувати їх гуртовим покупцям. Банкнотний цех тепер не працюватиме, принаймні, років 10 - саме настільки можуть посадовити спритників за нелегальний бізнес.