Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 травня 2011, 12:09 Афери
На Київщині нова власниця помешкання вигнала власну дочку з онуками на вулицю
На Київщині нова власниця помешкання вигнала власну дочку з онуками на вулицю

Сім'я з 5-х осіб, що мешкала в будинку все життя, опинилася на вулиці. Нова власниця помешкання вигнала власну доньку з онуками. У заплутаних родинних і майнових стосунках розбиралася Ірина Винокурова.

Ця родина тепер не знає, де і як жити далі. Вже кілька днів вони - безхатьки, а їхні речі псуються надворі, бо забрати нікуди. Наталя, а згодом і її діти, від народження мешкали в будинку своєї бабусі. З матір'ю в жінки стосунки були складні. Коли старенька господиня помирала, свою частину оселі в Ірпені обіцяла залишити саме онучці та її дітям. Утім,  згодом Наталя дізналася: квадратні метри бабуся відписала не їй, а її матері.

Наталя Шамуратова, мешканка м. Ірпеня:

- Когда бабушка моя умерла, она была в тяжелом состоянии, в 95 году она лежала с травмой, невменяемая была в больнице. Моя мама за это время быстренько сделала дарственную себе, но мы об этом не знали, мы только узнали в 2005 году, когда уже нам пришла бумажка в суд нас на выселение.

Саме з 2005 року жінка судиться з матір'ю за право і далі жити в будинку.

Наталя Шамуратова, мешканка м. Ірпеня:

- Первый раз, когда мы выиграли суд, так нам присудили: мы имеем полное право проживать в этой половине, только не имеем права на продажу, а теперь мы ничего не имеем, вообще ничего, мы бомжи.

Рішення виселити сім'ю суд ухвалив після перегляду справи. І тепер у пані Наталі немає ані грошей, ані сил боронитися. Усі сусіди переконані: дарчу бабуся оформляла, коли вже дуже хворіла, тож не розуміла, що підписує.

Олена, сусідка:

- Тетя Лена, скажите правду, кому баба хотела этот дом оставить?

- Тебе, она за ней ухаживала, ей, это все афера, это произведена афера.

Жінка, що виганяє з будинку власну дочку з трьома онучками й маленькими правнучками, серед сусідів має недобру славу.

Олена, сусідка:

- Она колдует, она занимается колдовством, она проклинает всех, вот тут 9-этажка, даже не могут пройти, проклинает всех, у нее вообще не все дома.

Розповідати на камеру, чому вона так чинить із рідними, жінка не схотіла. Усе, що може зробити виселена родина в цьому випадку, - це спробувати скасувати дарчу, пославшись на неадекватний стан бабусі, кажуть юристи.

Тетяна Монтян, адвокат:

- Хай вони це і доводять, хай пишуть, що у бабусі був порок волевиявлення, і насправді бабуся не усвідомлювала значення своїх дій, і не могла ними керувати. Це дуже типові позови, ними всі суди завалені.

Утім, судова тяганина може тривати роками. А скасувавши дарчу, родичам доведеться знову судитися між собою за спадок. Аби уникнути таких ситуацій, правники радять усі обіцянки близких щось залишити оформляти юридично. Із заповітом на руках рідний вам будинок уже не перетвориться на чуже майно.